Gladys McGarey, 103 jaar jong, over holistische geneeskunde

kleuren vlinderNa een carrière van bijna tachtig jaar, heeft ze nu een praktijk voor levensadvies.

 

 

Dr. Gladys McGarey wordt erkend als een pionier op het gebied van de convergentie van de allopathische en holistische geneeskunde en staat internationaal bekend als de Moeder van de Holistische Geneeskunde. Na een carrière van bijna tachtig jaar in de familiepraktijk, heeft ze nu een praktijk voor levensadvies. Na zijn afstuderen aan de medische school werd Dr. McGarey de enige vrouwelijke stagiaire in het Deaconess Hospital in Philadelphia. In 1978 was ze medeoprichter van de American Holistic Medical Association met als doel gediplomeerde artsen die geneeskunde beoefenden te verenigen en de conventionele gezondheidszorg te helpen transformeren naar een meer holistisch model. Ze was de eerste arts in de VS die acupunctuur toepaste en trainde andere artsen om het te gebruiken. Ze richtte in 1989 de Gladys Taylor McGarey Foundation op om de kloof tussen holistische en traditionele geneeskunde te overbruggen en hielp de kennis en toepassing van holistische principes uit te breiden door middel van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dr. McGarey was ook medeoprichter van de Academie voor Parapsychologie en Geneeskunde, richtte de Internationale Academie voor Klinische Hypnose op en was een van de oprichters van de Arizona Board of Homeopathic and Integrated Medicine Examiners.

Ze heeft talloze onderscheidingen en prijzen ontvangen, waaronder de Humanities Award for Outstanding Service to Mankind; de David Stackhouse Award voor baanbrekende uitmuntendheid in de homeopathie; de YMCA “Tribute to Women” Award in de categorie healing; een van de top tien vrouwen uit Arizona van 1993; de Lifetime Distinguished Service Award 2001 van Muskingum College in Ohio; de Native-American Elder Award van de Phoenix Area of ​​Indian Health Services; en in 2003 werd hij door de American Holistic Medical Association geëerd als pionier op het gebied van de holistische geneeskunde. Dr. Gladys heeft gesproken op TEDx en heeft een aantal boeken gepubliceerd, waarvan haar meest recente The Well-Lived Life: A 102-Year-Old Doctor’s Six Secrets to Health and Happiness at Every Age. Sinds de release van dit nieuwe boek in mei 2023 is ze te zien geweest in grote tijdschriften en in de pers, waaronder de Wall Street Journal, Psychology Today, CNBC en meer.

Op 103-jarige leeftijd hebben haar vitaliteit en charisma Deepak Chopra, Dan Buettner en meer dan 200 andere podcast-publiek gecharmeerd, en die energie en charme zijn doordrenkt van haar boek. We willen allemaal het geheim kennen van een lang, gelukkig leven, dus wie kunnen we dit beter vragen dan iemand van 103 jaar oud? En des te meer gekwalificeerd als arts en moeder van de holistische geneeskunde.

 

 

Top