Elk KIND wordt geboren als een GENIE

 baby1Roy Martina legt de werking van het kinderbrein uit

 

 

dr. Roy Martina en Briony Vanden Bussche duiken dieper in op de werking van het kinderbrein en hoe het leervermogen van kinderen gestimuleerd kan worden. Ze vertellen over vlinderbreinleren: welke voordelen het heeft, maar ook hoe dit zorgt voor een completer bewustzijn. Briony: “Ouders moeten zichzelf niet veroordelen en hun kinderen stimuleren vanuit hun eigen mogelijkheden.” En daar hoort getriggerd worden door je kind ook bij.

Roy vult aan: “Het begrijpen van deze triggers is vaak gekoppeld aan onze eigen persoonlijke geschiedenis en de rollen die we in ons leven hebben vervuld. Een trigger ontstaat wanneer we gekwetst zijn en alleen dan kan iemand ons echt raken. Het is ons ego dat getriggerd wordt, niets meer en niets minder. Het is belangrijk om te weten en te erkennen dat wanneer we getriggerd worden door iets van onze kinderen, dit vaak verband houdt met onopgeloste pijn of trauma uit onze eigen jeugd.”

Hoe ga je om met de triggers die onze kinderen bij ons oproepen? Dat is een grote uitdaging. Het vergt zelfreflectie en het onder ogen zien van je eigen emotionele bagage. “Maar één van de belangrijkste en mooiste dingen die we een kind kunnen meegeven is een krachtige identiteit. Weten dat je elke uitdaging op je pad aankan en dus: geloven in jezelf!”

 

 

 

Top