App Neuromind groot succes!

app neuromindIn de aanloop van een symposium op de Hogeschool Zuyd heb ik het genoegen gesmaakt om een gesprek aan te knopen met Dr. Pieter Kubben.

 

Dr. Kubben is als neurochirurg verbonden aan het Medisch Universitair Centrum Maastricht plus (afgekort MUMC+). Hij bedacht en ontwikkelde twee jaar geleden een medische app voor neurochirurgen genaamd Neuromind. Hij heeft deze app niet gepatenteerd. Hij legde me uit dat dat niet nodig was want zodra men iets op het internet publiceert onder een naam, je werk al juridisch beschermd is en kan niet iemand anders zomaar met je uitvinding ervandoor gaan.

Op de medische app staan richtlijnen en protocollen die een arts kunnen helpen om sneller, makkelijker en eenvoudiger een ziekte bij een patiënt vast te stellen en te behandelen. Deze app is voor zover ik het weet, alleen nog toegankelijk voor artsen. Dr. Kubben is een groot voorstander dat deze app ook beschikbaar komt voor patiënten. De patiënt wordt namelijk steeds mondiger. En daarbij speelt dat de patiënt mee kan denken met de dokter en er een gelijkwaardiger positie tussen de dokter en de patiënt kan ontstaan. Zojuist heb ik op het internet gekeken. Deze app is gratis te downloaden. Hij is meer dan 130.00 keer gedownload. En goed nieuws: ook voor medisch leken!

Deze app komt in de top 3 voor van meest gebruikte medische app ter wereld. 154 gebruikers geven deze app vier van de vijf sterren.

De app is nog niet volledig interactief maar daar werkt dr. Kubben nog aan. Dr. Kubben vertelde me dat deze app het product is van een uit de hand gelopen hobby die hij heeft, namelijk alles wat te maken heeft met ICT en computers.

Dr. Kubben is naar ik schat een dertiger. Of misschien is hij een begin veertiger. Wellicht is hij een twintiger. Tegenwoordig is het schatten van een leeftijd heel erg moeilijk. Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet goed in. Hij maakt in ieder geval op mij een jeugdige en sympathieke indruk.

De app bevat ook anatomische afbeeldingen. Of er filmpjes op staan weet ik niet, Ik heb hem niet gedownload. De app is beschikbaar voor Windows, Android, Iphone en wat dies meer zij.

Ik zou zeggen probeer deze app eens uit. Misschien ontdekt u zaken die op deze app ontbreken, althans waaraan dr. Kubben nog niet aan gedacht heeft!

Bronnen: artsennet.nl en Labyrintradio-uitzending 24 februari 2013.

 

mysterie man

Top