We leven in een Paradijs, interview Guido Jonkers

kleuren hart5Wie is de man achter de bekende website: www.wanttoknow.nl?

 

 

We leven in een Paradijs


Lieve Jij,
 
Ik kan me soms zó verbazen over het leven, over hoe het één het gevolg is van het ander.  Hoe de dingen kunnen veranderen door een telefoontje, een berichtje, iets ogenschijnlijks klein.
 
Zo werd ik onlangs gebeld door ‘De Andere Krant’, met een uitnodiging voor een bijeenkomst in Utrecht. Daar hoorde ik Mattias Desmet spreken en ik was meteen verkocht. Sterker nog, ik zag iets, een groot licht, een soort van herkenning. En hoewel ik al een tijd geen lezingen meer organiseer, besloot ik om Mattias uit te nodigen.
 
Tijdens deze middag kom ik ook Guido Jonkers tegen. Zijn website: wanttoknow.nl volg ik al vanaf het begin. Guido ken ik van de e-mail. Hij heeft wel eens een artikel van mij geplaatst. In het voorbij gaan maak ik spontaan een praatje. Dat blijft hangen. Weken later krijg ik de ingeving voor een interview. Gelukkig zegt hij ja. Hij koppelt dit aan een weekendje Zeeland, met zijn lieve vrouw Simone. Zaterdagavond staat in het teken van gezellig eten, chillen voor het haardje, bijpraten, werkelijk kennis maken. Wow, hoe kan het toch dat ik deze prachtige mensen mag ontmoeten?
 
Ik ben best wel door een heftige periode gegaan. De trouwe lezer van deze nieuwsbrief weet waar ik het over heb. Het verlies van mijn ouders, afscheid van familie en vrienden, mijn grote liefde, Paul. En toch wist ik altijd wel ergens dat in de woestijn ook een oase moet zijn. Dat voel ik als ik met iemand praat die ik nog niet persoonlijk in de ogen heb gekeken, maar die mij zo vertrouwd is, alsof tijd nooit heeft bestaan. Dat had ik ook al bij Mattias Desmet, de ervaring dat mijn hart open knalt. Het gevoel van liefde, zo van: ik ken jou. Die kwam binnen! Het zijn deze ontmoetingen, waarna ik in dankbaarheid ga slapen en me afstem op Paul. Dan heb ik ook zin om te huilen, gewoon omdat het een oude herinnering oproept. Iets dat bevestigt wat ik altijd heb geweten: hét bestaat!
 
Natuurlijk weet ik dat hét bestaat, dat heb ik ontelbare keren met Paul meegemaakt. Maar als je zoveel moet laten gaan, dan is het alsof je in niemandsland bent. Dan ben je even alles vergeten, dan is er alleen maar stilte. Je weet niet waar je het zoeken moet en dan is er opeens genade in de vorm van eenheid, iets dat zich in een seconde kan voltrekken.   
 
Gistermiddag is het interview met Guido Jonkers opgenomen. Al vijftien jaar is hij bezig met de verhalen die alsmaar blijven liggen. En er is zoveel meer. Hoe zit het met het Grote Plan? Volgens Guido is de wereld een paradijs, een hemel, het Hof van Eden. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat de lichtfrequentie omhoog gaat en dat er een ontwaken gaande is. En dat, terwijl hij dagelijks bezig is om inzichtelijk te maken wat er aan gruwelen achter de schermen speelt. Met thema’s als wonderen, dankbaarheid, vergeven, maar ook trauma en de macht die ons is gegeven.  
 
Nu ik er zo over nadenk, zijn we allemaal collega’s. Wij, en dat geldt zeer zeker ook voor Mattias, zijn al zo lang bezig om kennis te verspreiden. Ieder vanuit zijn eigen invalshoek. Zo gaat Mattias ons aanstaande zondag iets vertellen dat hij nog niet eerder heeft besproken. Het is een primeur, waarbij hij inzichtelijk maakt wat de dynamiek van de onderstroom is in een conflict. Als je dat weet, dan heb je een keuze. Dan kunnen we onze macht weer in eigendom nemen, want ook wij hebben een stem.
 
Alles verloopt volgens het Grote Plan. Als we vertrouwen op de Bron, dan is er de juiste informatie, dan zijn er ontmoetingen die je leven kunnen veranderen. Dan kom je lichtwezens tegen, die spelen dat ze mens zijn. Die zelf denken dat ze mens zijn, totdat iemand het licht herkent omdat hij het in zichzélf herkent. Pas dan kun je hét zien.
 
Geniet van het interview met Guido Jonkers. En wie weet, zie ik je zondag, dan is Francesco Farinelli er ook en rond ik de middag af. Als het even meezit, is dan ook mijn nieuwe boek verkrijgbaar.
 
Vanmiddag stormde en regende het. Ik ploeterde met Ineke langs het strand en genoot van de wind. Nu kleurt de lucht rood en roze in een wonderlijk schouwspel. Magisch, zo gaat dat in het leven.

En dat niet alleen, Brigitte Wolfhagen zorgt aanstaande zondag voor de muzikale omlijsting met de magische handpan.
We laten ons optillen door alles wat er is.
 
Zo zie je maar, het Plan is volmaakt…
 
Liefs, Lilian

Interview Guido Jonkers: 


Coming up: Een sprankelende bijeenkomst met Mattias Desmet, Francesco Farinelli en Lilian Ferru met als thema: ‘De Toekomst is nú’. Heerlen: zondagmiddag 21 april. Kijk bij de agenda: jijbenteenwonder.nl Dankjewel voor het delen op je social netwerk. Wil je er op 21 april bij zijn? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vol is vol. 
  

Brigitte Wolfhagen, leven in Handpan- Land. Bekijk deze video, waar Brigitte over haar leven vertelt en haar liefde voor de handpan. 
youtube.com/watch?v=3o_s_L8tYMQ
Bekijk de agenda: munana-sounds.nl  


Coming up: Een interview met Mattias Desmet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik me verheug op dit gesprek. 
 
Coming up: Mijn nieuwe boek: 'Voorbij alle verhalen'. Verschijnt op 21 april. Het gaat over een jaar van ervaringen, met inzichten over het vrijlaten van alle gehechtheden. Als we voorbij de verhalen gaan, komen we bij onszelf uit.  
 
Het Bronhuis in Vlissingen is geopend. Je bent welkom om te chillen in het gastenverblijf. Dit huis heeft drie verdiepingen, met een groot dakterras. A locatie, gelegen in het oude centrum van Vlissingen, met om de hoek de zee. Voel je welkom, informeer naar de mogelijkheden: bronhuisvlissingen.nl

 
Reserve kattenoppas gezocht. Ik heb de liefste en mooiste Brits Korthaar katjes van de wereld. Gelukkig heb ik ook de volmaakte oppas. Ondertussen zoek ik iemand die ik af en toe als vervanging kan vragen om in mijn huis te logeren. Iemand die het heerlijk vindt om met katjes te knuffelen en die van Limburg houdt.  Intersesse? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  
Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Dankjewel voor de liefde die jij bent.  Donaties aan het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Let op, het rekeningnummer is veranderd.
Nu: L Ferru: NL 73 ABNA 0565 5279 67

Top