Historische aanwijzingen dat reuzen op aarde hebben geleefd

godEr zijn veel verhalen over een reuzenras dat in de oudheid naast de moderne mens leefde, maar om onbekende redenen is verdwenen. Het enige bewijs voor het bestaan van deze reuzen bestaat uit getuigenverklaringen of overleveringen, dus het is onduidelijk waarom ze precies zijn verdwenen en of ze echt hebben bestaan.

Megalithische bouwwerken in Ecuador

In 2012 ontdekte een onderzoeksteam in het Amazoneregenwoud in Ecuador een aantal ruïnes (foto). Het gaat mogelijk om de resten van een piramidecomplex. In de verloren stad zouden reuzen hebben geleefd, schrijft de krant Epoch Times.

Het boek ‘The Myths of Mexico and Peru’ van Lewis Spence

Spence schreef: Volgens een Maya-legende werd de laatste reus op aarde – Cabrakan – vergiftigd door een tweeling waardoor hij ‘geen aardbevingen meer kon veroorzaken’.

De Amerikaanse president Abraham Lincoln

“De uitgestorven reuzen, wiens botten de heuvels van Amerika vullen, sloegen de Niagara gade.” Sommigen zijn van mening dat Lincoln met de term ‘reuzen’ verwees naar mammoeten of mastodonten.

Ontdekkingsreiziger John Smith

In 1608 schreef Smith: “De Sasquesahanougs (een indianenvolk) vormen een reuzenras. Ze maten het kuitbeen van de langste man en zagen dat het 70 centimeter lang was.”

Ontdekkingsreiziger Hernando de Soto

De Spaanse 16e-eeuwse ontdekkingsreiziger Hernando de Soto schreef over mannen die een halve meter langer waren dan zijn langste soldaten.

[Epoch Times]

Top