Jay Francis 'Je drijfveer moet groter zijn dan jijzelf'

verbondenheid2Best wel een spiritueel gesprek tussen Jorn Luca en Tisjeboy Jay

 

 

Jay is een goedlachse comedian die het niet schuwt om maatschappijkritische onderwerpen aan te snijden. Stevig, maar toch altijd positief en hoopvol. Drie jaar geleden sprak Jorn met Jay over zijn kritische uitingen omtrent Corona en sindsdien is Jay gigantisch gegroeid. Zowel zakelijk als persoonlijk. Hij werd bij het grote publiek bekend als Tisjeboy Jay, maar "Tisjeboy Jay is die jongen van het internet.. en Jay is de jongen die ik echt ben", zo stelt hij. 

Dit keer geen gesprek over virussen en wereldleiders, maar vooral over de lessen die Jay de afgelopen drie jaar heeft geleerd en hoe deze lessen hem hebben gemaakt tot de man die hij vandaag is. Volgens hem is het een kunst om te dealen met dualiteit. Met imperfectie. "Je wilt geen vlekkeloos leven, daar zit geen glorie in." Jay vertelt hoe hij mensen heeft verloren door te kiezen voor zijn pad, en hoe hij heeft geleerd daar content mee te zijn.

Ook vertelt hij hoe hij omgaat met de haat en kritiek die hij soms over zich heen krijgt. "Zonder offers kun je geen betekenisvol leven leiden. En dat is moeilijk, maar het moet." Want, zo stelt hij, zijn drijfveer om dit leven te leven is groter dan hijzelf. "Ik sta niet op voor mij, want het gaat niet om mij. De drijfveer om te doen wat ik doe is van Jay af - en nu kan ik niet meer stoppen."

 

 

 

Top