Groene thee

groene theeDat groene thee gezond is, is al langer bekend onder ons. Groene thee is inderdaad een fenomenale “superfood.”

 

Het is immers verrijkt met een krachtige plantaardige voedingsstof, genaamd epigallocatechinegallaat oftewel EGCG. Groene thee heeft wederom bewezen dat gezonde voeding (of drank, in dit geval) daadwerkelijk het beste medicijn is tegen legio ziekten. Hieronder staan 10 redenen “voordelen” waarom je regelmatig groene thee moet drinken en waarom groene thee gezond is.

Cholesterol verlagen

Groene thee is een uitstekende remedie om je cholesterol in je slagader te verlagen en het voorkomt ook cardiovasculaire ziekten. Het polyfenol EGCG werkt zeer preventief tegen vet opbouw in de bloedvaten en verharding van de slagader. Dat blijkt uit een onderzoek dat twee maanden geleden verscheen in de Journal of Biological Chemistry.

Dikkedarmkanker voorkomen met groene thee

Groene thee beschermt tegen colorectale kanker oftewel dikkedarmkanker. Uit legio onderzoeken is gebleken dat regelmatig drinken van groene thee het risico van colorectale kanker wellicht verlaagt.

Huidveroudering tegen gaan met groene thee

Groene thee helpt met het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. EGCG blijkt 200 keer krachtiger te zijn in het vernietigen van schadelijke vrije radicalen dan vitamine E. Schade aan huid en bindweefsels blijken het gevolg te zijn van schadelijke vrije radicalen.

Groene thee tegen mondbacteriën

Uit een ander onderzoek dat onlangs verscheen in de Journal of Applied Oral Science, blijkt dat EGCG zeer effectief werkt tegen mondbacteriën, waaronder Streptococcus mutans. De antibacteriële werking van EGCG is tevens bevestigd door verscheidene onderzoeken die verschenen in de Archives of Oral Biology.

UV beschadiging

Groene thee helpt met het beschermen van de huid tegen UV beschadiging. Zo blijkt uit een recent onderzoek dat onlangs verscheen in de Journal Pharmaceutical Development and Technology.

Met groene thee gezond afvallen en vet verbranden

Van groene thee is aangetoond dat het de metabolisme en de vetverbranding stimuleert. Bovendien werkt groene thee zeer efficiënt en effectief tegen buikvet! Groene thee activeert immers de vet verbrandende genen in de buik, en als gevolg daarvan zal het gewichtsverlies worden versnelt tot maar liefst 77 procent, zo blijkt uit een onderzoek van de University of Tufts.

Bloedsuikerspiegel stabiliseren met groene thee

Het houdt de energie stabiel door het balanceren van de bloedsuikerspiegel. EGCG in groene thee is een insulinebooster. Het hormoon insuline helpt met het stabiliseren van de bloedsuiker.

Borstkanker

Groene thee helpt met het verhinderen of vertragen van borstkankergroei. EGCG remt het metabolisme van kankercellen die zich in de borsttumoren bevinden. Dat blijkt uit een onderzoek dat vorige maand verscheen in de Journal Experimental Cell Research. Het is dus duidelijk dat groene thee gezond is.

Longkanker

Onderzoek toont aan dat groene thee gezond en wellicht nuttig is tegen longkanker. Uit een Cancer Prevention Research studie die in 10 april 2010 gepubliceerd werd, is gebleken dat het stofje EGCG de wilde celgroei (kanker) onderdrukt.

Prostaatkanker

Groene thee is goed voor mannen met prostaatkanker. Het zorgt ervoor dat de prostaatkankercellen zich zelf vernietigen, zo blijkt uit een onderzoek van Cancer Science. Dit is dus wederom een reden waarom groene thee gezond is, en waarom jij regelmatig groene thee moet drinken.

 

 

 

Top