Exclusief interview met Christiane Beerlandt

chrstiane beerlandtLilian Ferru Productions: Uit ons archief: het enige interview waar Christiane Beerlandt zelf te zien is. 

 

Lilian Ferru nodigde Christiane Beerlandt in 2007 uit en vroeg Maureen van Meeteren om haar te interviewen. De opnames zijn bij Lilian thuis, maar ze gaat ook met de camera naar de studio van Radio Parkstad, en samen met Maureen de straat op om de mening van de mensen te peilen. Dat alles een betekenis heeft, was in die tijd voor velen nog een nieuw idee. 

Een interessante terugblik over wat toen gezegd is en wat nu algemeen aanvaard wordt. Met thema’s als: Eten waar je zin in hebt, misselijk zijn van jezelf, aan het hoofd staan van je eigen leven, en de zachte waarheid. Maar ook: waarom houden Nederlanders van zoute drop? Wat hebben frietjes met geesteskracht te maken? Wat is de symboliek van mayonaise? Heb je fruit echt nodig? Welk signaal geeft roken? Doodgaan is de laatste ziekte. Pakken en grijpen versus liefde geven en liefde vanuit je diepste kern zijn. Over de heilige gelijkheid, de diepste bron van het hart, vanuit vreugde leven en nog veel meer….

Christiane Beerlandt brengt in haar boeken de diepste oorsprong aan het licht van ziekten, gebeurtenissen, verschijnselen, emoties zoals verdriet en angsten, onze voorkeur voor bepaalde voedingswaren. Dit zowel op persoonlijk vlak als op wereldvlak. Ziekten en gebeurtenissen, kunnen beschouwd worden als ‘signalen’ op ons levenspad. Wanneer we deze signalen goed begrijpen en ernaar handelen en leven, kunnen we onszelf voortdurend verder brengen op het pad van vreugde en gezondheid. Christiane is inmiddels overleden. Dit zijn de enige beelden beschikbaar op YouTube. 

Zie ook: www.christianebeerlandt.com

 

 

Top