Er zit geen limiet aan onze levensverwachting

man1Op tv verschijnen vaak reclamespotjes waarin mensen veroudering bestrijden met gezichtscrèmes. Terwijl we miljarden spenderen om de tijd terug te draaien, blijft men speuren naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd op de bodem van een lotionflesje.

 

Een onderzoeker van de Harvard Medical School is bezig de geheimen van het verouderingsproces te ontrafelen. “Ik zou geen limiet stellen aan onze levensverwachting,” zei hij.

David Sinclair heeft de afgelopen 20 jaar gezocht naar manieren om mensen langer en gezonder te laten leven. In zijn lab laat Sinclair zien hoe zijn team veroudering kan tegenhouden.

Enige jaren geleden werd Sinclair bekend door zijn onderzoek naar resveratrol, een molecuul dat gevonden wordt in blauwe druiven. Met dit molecuul hield hij overvoerde muizen net zo gezond als slanke muizen.

Sinclair testte resveratrol de afgelopen 10 jaar ook op zichzelf en hij zegt dat hij zich fit en gezond voelt. Zijn ouders, die ver in de 70 zijn, boeken soortgelijke resultaten met resveratrol. De stof verlengt de overlevingstijd van cellen. Studies wijzen op een effect dat kanker tegengaat, in het bijzonder borstkanker.

Nu gaat hij nog een stap verder. Door muizen vervroegd te laten verouderen kan hij nieuwe moleculen testen in een poging ze te laten terugkeren naar hun jongere, gezonde staat. Sinclair denkt dat hij op een dag ziektes als kanker of Alzheimer kan voorkomen of uitstellen.

“Kunnen we op een dag de 150 halen?” vroeg hij. “Ik zou niet weten waarom niet; het is slechts een kwestie van tijd.”

[Yahoo]

 

Bron

NineForNews.nl

 

 

Top