Laten we het vasten verruilen door de wonderstaat

kleuren fee1Nieuwsbrief degoednieuwskrant.nl

 

 

Lieve mensen

Aanstaande zondag wordt het fris en wisselvallig met tachtig procent kans op regen. Wat zou je anders op zo’n dag moeten doen dan je bezig te houden met wonderen? Michael Murray komt uit Ierland, Tareth uit Glastonbury, en samen met Peter Winteraeken krijg je helder wat wonderen zijn en hoe jij die kunt verrichten. Uiteraard gaan de wonderzusters je weer verrassen en natuurlijk is er weer een intense healing met Paul waar je daadwerkelijk opgetild wordt naar de lichtvelden. En er is de fantastische percussie band Tátake! –Taiko.

Carnaval is voorbij, waarmee het vasten kan beginnen. Wist je dat het idee van vasten een overblijfsel is van de primitieve mens die dacht dat hij in de schuld stond bij goden? De geschiedenis leert dat dit denkbeeld zich ontwikkelde tot de leer van zonde en de gedachte dat loskoping nodig was. Later werd er een offersysteem bedacht met allerlei rituelen om rampspoed te vermijden. Toen religie een grotere rol ging spelen dienden nieuwe voorschriften zich aan die een verzekering moesten zijn tegen calamiteiten. Vervolgens ontstond het idee van de biecht, met aansluitend nog meer bedachte rituelen om maar vooral in een goed blaadje te komen bij de goden. Vasten werd een gebruik dat zich uitbreidde tot het celibaat en talloze andere methoden, van zelfbeheersing tot en met zelfkastijding, ascese, en ontberingen aan toe. Door de hele oudheid heen zochten mensen door purificatie extra kredietposten om goden en geesten gunstig te stemmen. Ze hadden er een dagtaak aan. De Christelijke leer sprong er gretig op in, de kerk is rijk geworden van alle verkochte aflaten en dan hebben we het over in geld uitgedrukt vele, vele, miljarden. Kunnen we anno 2017 zeggen dat intelligentie het heeft gewonnen van de onzin dat je door smart en lijden een plaatsje in de Hemel verovert?

Er is natuurlijk niets mis mee als jij je een tijdje onthoudt van teveel spijs en drank, maar het is geen paspoort naar betere oorden. Het enige dat werkelijk vreugde en geluk brengt is jouw persoonlijke verbondenheid met de eeuwige Bron van Liefde. Hoe kan liefde zelfkwelling en offers vragen? Het besef van zonde en het geloof dat het offer redding brengt is versleten en verouderd. Natuurlijk, kun je fouten maken, maar die kun je ook weer corrigeren. Het enige dat je te vergeven hebt, ben jezelf omdat je weer eens geoordeeld hebt. Vasten is niet nodig, gebedsmolens ook niet. Het is ook niet nodig te onderhandelen met de Schepper. Hij houdt al van ons. Jij bent zo superheilig, je hebt er geen idee van. Jouw heiligheid is zo onbeperkt in haar genezende kracht dat het je zou duizelen als je de waarheid omarmt. Al het goede behoort jou toe. Jij hebt recht op wonderen en mag er aanspraak op maken. Er is niets dat jouw heiligheid niet kan!

Aanstaande zondag gaan we de deur achter deze wereld openen, zodat je daarachter de wereld kunt zien die een weerspiegeling is van liefde en kennis. Pas als in je de wonderstaat bent, kun je wonderen verrichten. Wie heeft er geen behoefte aan wonderen? Dan kunnen we alle flauwekul achter ons laten en gestaag opklimmen naar de regionen waar we Thuis zijn.

Al regent het op 5 maart nog zo, in de zaal zal het licht schijnen.

Tot ziens op het Wonder Symposium

Liefs, Lilian

Voor meer informatie over het Wonder Symposium, kijk bij de agenda op deze website.

Wil je de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen, schrijf je dan in (zie home pagina).   

Tienduizend Kusjes

Wat doe je als je partner door het lot wordt getroffen? Lilian Ferru en Chin May Liem zijn twee eigenwijze vrouwen die via de mail in gesprek raken. Tienduizend kusjes gaat over lotgenoten die op rijstpapier dansen in een poging de verschillen te overbruggen. En of dat lukt? Dit verhaal is in één maand geschreven, zonder elkaar ooit te ontmoeten. Binnenkort verkrijgbaar.

Kirsten Buxton

Kirsten Buxton geeft op 6 april een lezing in Heerlen, georganiseerd door Trudy Pereira. Kirsten is een moderne mystica, spiritueel leraar, en schrijfster. Ze was getrouwd met David Hoffmeister. Door  toegewijde beoefening van gebed, meditatie, toepassing van de diepe leringen van ‘Een Cursus in Wonderen’ en het volgen van leiding, ervoer ze een samensmelting met de Geest in haar denkgeest. Entree: 10 euro. Locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Aanvang 19:30 uur. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Maak kennis met Kirsten: http://kirsten.i-am-one.net/

Ook volgt er een interview met Kristen Buxton.

 

Top