De Magie van het Goed Voelen

happy5Je goed voelen is een belangrijke staat van zijn die veelal onderschat wordt.

 

 

Meestal wordt het gezien als iets tijdelijks en geassocieerd met gezondheid, ontspanning en tevreden zijn met jezelf en je omstandigheden. Een wezenlijk goed voelen gaat echter verder; hier komt een breder aspect bij kijken. Het snijdt levensvragen aan als: Wie ben ik? Het is de sleutel tot wat wij Geluk noemen…

Je bent zoveel meer …

Goed voelen betekent: resonantie met het diepere deel van jezelf dat je (meestal) nauwelijks waarneemt en slechts kent als “een stemmetje diepweg”, iets intuïtiefs en onberedeneerbaars. Dit deel is echter je grootste en alomvattende component. Het is het niet-fysieke, energetische gebied waarin je één bent met al wat leeft en waar alles aanwezig is in potentie, kortom: Bewustzijn. Luisteren naar het stemmetje of je Hogere zelf zoals het ook genoemd wordt, voelt goed. En dat is niet voor niets. Goed voelen geeft aan dat je je op jouw pad begeeft; dat je denkt, doet en bent zoals je dat vanuit dat ruime, wezenlijke Zelf wilt. Goed-voelen is een kompas!

 

Verlangens

Wanneer je luistert naar wat je blij maakt, naar wat de levensenergie laat stromen, naar wat jou voldoening en zelfs vervulling geeft, dàn kom je in waar contact met Jezelf. Zelfkennis, weten wat je werkelijk wilt en wat goed voelt voor jou, ontstaat uit ontspanning, gemak en vooral: Vreugde! Je richt je dan op je gevoel, op jouw diepere verlangens, in plaats van op de buitenwereld en de omstandigheden. Je luistert en stemt je af op Jezelf en dan ontvang je! En zo creëer je je eigen leven van goed voelen en “ophalen” van meer aspecten van Jouzelf.

Jij bent helemaal oké

 

>Hoe kun je dit nou toepassen in je dagelijkse leven? Het is een kwestie van vertrouwen op jezelf als mens, op je gevoel, en van weten dat jij zelf helemaal oké bent; hier en nu met al je bagage, je wensen en je levenswandel. En van belang is het besef dat jij als Bewustzijn, jouw ruimere zelf dus, gemakkelijk toegankelijk bent, in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt. Je hebt geen goeroe of medium nodig om contact te maken met Jezelf! Om helderheid te krijgen, te “ontwaken” en om verlichting te ervaren ben je precies goed zoals je nu bent. Alles is in Jouzelf aanwezig; vraag en ontvang. Je bent je eigen leider, je eigen wijze…

Je Vrij Voelen

Goed voelen leidt aldus naar nog meer goed voelen en brengt je hiermee in overeenstemming. Positieve dingen resoneren nu (nog) meer met je want je bent zoveel lichter. Je krijgt steeds meer helderheid en inzicht in Jezelf. En door de Universele Wet van Aantrekking werkt het bekrachtigend; je zult meer aantrekken wat je aandacht geeft.. Hiermee kun je bewust gaan spelen, dat is een heerlijk gebied waarin je de enorme vrijheid en creativiteit zult ervaren die je in wezen bent. Je creëert je eigen leven, je eigen wereld. En zo ontstaat er ruimte voor Magie. Uiteindelijk is goed voelen een onvoorwaardelijke hoedanigheid; je hebt er in wezen niets voor nodig en hoeft er niets voor te doen. Je kunt het helemaal uit Jezelf halen! Ja, dan spreekt men van Geluk.

In de Praktijk

Wat houdt dit in voor het leven van alledag? Het doen van ontspannen en vreugdevolle dingen stimuleert het goed voelen: een dutje doen, of een bad nemen, wandelen in de natuur, naar fijne muziek luisteren, lekker eten, kortom: alles dat je ‘systeem’ ontspant. Dit kan ook betekenen dat je jezelf minder op je dak zit en eens wat minder doet. Dat alles maakt je toegankelijk om signalen en antwoorden te ontvangen (van Jouzelf) in de vorm van inspiratie, inzichten, gedachten en emoties die je uitnodigen en prikkelen…. Je vindt zo steeds meer jouw weg en komt tot nieuwe keuzes en veranderingen in je leven. Dit zal wellicht niet allemaal direct als plezierig ervaren worden; het volgen van je hart vraagt om moed en vooral vertrouwen in Jezelf, en in de goedheid van het universum dat jij aldus in wezen bent.
 
Top