Annemarie Postma, The Sitting Chef

annemarie postmaSchrijfster Annemarie Postma (1969) leeft heel bewust, ook op het gebied van voeding en inspireert met haar persoonlijk leven en werk anderen om dit ook te doen. Wat is haar advies voor een gezond lichaam en gezonde geest?

 

Hoe ziet jouw dagelijks eetpatroon er ongeveer uit?
Ik begin ’s ochtends vroeg altijd met een green smoothie. Vanmorgen was dat er een van rauwe biet, verse brandneteltoppen uit de tuin, frambozen, peer, verse gember, munt, hennepzaadjes en gezuiverd water. Ik bewaar altijd een deel voor de hondjes, want die krijgen zo’n green smoothie ’s middags dan door hun eten – dat is niet alleen heel gezond voor ze (het is voor verteerd) maar ze vinden het ook héérlijk. ’s Middags eet ik bijvoorbeeld een kikkererwtensalade met quinoa (zoals vanmiddag). Die maak ik vooraf want ik geef Robin dit ook als lunch mee. En ’s avonds eten we iets lichts en makkelijks want mijn man Robin is meestal laat thuis. Toevallig eten we vanavond zuurdesembrood van kroketten van de Vegetarische Slager. Die zijn té lekker voor woorden!

Wat is je favoriete (groene) smoothie?
Die met rauwe biet en framboos vind ik dus érg lekker. Maar ook een smoothie met: avocado, bladspinazie, komkommer, munt, gember, limoen, appel en chlorella poeder.

Annemarie Postma def-Annemarie-123-2013- 11475

 

 

Annemarie Postma introduceert nieuw voedingsmodel

voorkant20sitting20chef20definitief

In haar nieuwste boek The Sitting Chef bewijst voormalig model, bestsellerauteur en sedentair expert Annemarie Postma dat gezonde voeding van levensbelang is bij de preventie van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressiviteit door een zittende (sedentaire) leefstijl.

De gevaren van te veel zitten (sedentair gedrag) worden door de wetenschap tot op heden uitsluitend benaderd vanuit het gebrek aan beweging. Annemarie Postma brengt hier met The Sitting Chef voor het eerst verandering in, door de introductie van een nieuw voedingsmodel.

Uniek boek

Arts en auteur van De Voedselzandloper, Kris Verburgh, stelt dat Annemarie Postma als “zit-veteraan” een unieke ervaringsdeskundige is. Verburgh: "Zij zit ruim 36 jaar in een rolstoel en is nog altijd gezond, energiek en slank. Hierdoor is zij het levende bewijs dat een uitgekiend model met gezonde voeding daadwerkelijk een antwoord biedt op de gevaren van te veel zitten en een sterk, gezond lichaam en vitale geest tot gevolg heeft. Eindelijk eens niet weer het zoveelste "gezondheidsboekje", maar een uniek en degelijk

boek dat gebaseerd is op de meest recente voedingsinzichten".

Het Sit Smart - voedingsmodel is ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en jarenlange persoonlijke ervaring en studie door Annemarie Postma. Van kinderen, jong volwassenen tot ouderen, allen ondervinden direct de positieve gevolgen van haar voedingsmodel, waarvoor inmiddels ook internationaal belangstelling bestaat.

Diabetes 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressie

Annemarie Postma reikt met The Sitting Chefinzichten en hanteerbare preventieve voedingsrichtlijnen aan om de gevaren van sedentair gedrag gerelateerde ziektes, zoals diabetes 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressie te verminderen, voorkomen of zelfs geheel om te keren. In vlotte, toegankelijke stijl legt zij complexe voedingsvraagstukken helder en controleerbaar uit. Ze baant het pad voor een gezonde leefstijl door middel van 10 principes die eenvoudig in het dagelijkse leven toepasbaar zijn. Het boek bevat 80 heerlijke, simpele recepten om direct van start te kunnen gaan.

De grootste verdienste van Annemarie Postma is dat zij als eerste gezonde voeding als discipline en medicijn inzet tegen de gevolgen van een sedentaire leefstijl. Annemarie: “Bewegen is be langrijk. Maar met gezonde voeding is veel, zelfs meer, te bereiken op weg naar een actieve en gezonde leefstijl voor iedereen die vele uren per dag zit”.

Het Sit Smart- voedingsmodel is in alle opzichten van deze tijd; het is niet alleen mens-, maar ook dier- en klimaatvriendelijk.

 

http://nl.thesittingchef.com/

 

 

 

 

Top