Verlengd weekend in Venezuela om energie te sparen

lenteDe bevolking van Venezuela heeft de komende twee maanden een dag langer weekend. Doel van de tijdelijke maatregel is om energie te besparen in het Zuid-Amerikaanse land.

 

 

Het nieuws werd bekendgemaakt door de Venezolaanse president Nicolas Maduro tijdens een lange televisietoespraak. In zijn speech deed hij een zestigdagenplan uit de doeken, dat een einde moet maken aan de energiecrisis waar het land mee kampt. Voor de komende twee maanden zijn alle vrijdagen in Venezuela vrije dagen. Daarnaast roept Maduro grootverbruikers, zoals hotels en winkelcentra, op om dagelijks ten minste negen uur zelf elektriciteit op te wekken. De industrie moet haar stroomverbruik met 20% terugdringen. Daarnaast verzoekt de president burgers om spaarzaam te zijn met elektriciteit.

De Venezolaanse regering hoopt door de productiviteit te verminderen minder energie te verbruiken. Hoe dan ook is een extra vrije dag altijd goed nieuws, om te genieten van de lente, de zon en het leven. Soms dwingt het leven je vanzelf tot geluk, ontspanning en meer rust.

Top