Toespraak Vladimir Putin: NL vertaald!

Afdrukken

wereldvrede4De laatste dagen ben ik bezig geweest met het vertalen van veertig pagina’s naar het Nederlands. Het betreft de toespraak van Vladimir Poetin waarvan ik vind datiedereenrecht heeft om te weten wat hij heeft te zeggen. Dus het was de tijd en de moeite waard wat mij betreft.

 

putinVladimir Poetin nam op 24 oktober jl.  deel aan de laatste plenaire vergadering van de ‘Valdai International Discussie Club XI’ in Sochi. Het thema van de bijeenkomst was The World Order:nieuwe regels of een spel zonder regels.

Dit jaar namen 108 experts, historici en politieke analisten uit 25 landen, waaronder 62 buitenlandse deelnemers, deel aan het werk van ‘de club’.

De plenaire vergadering vatte de inspanningen, die gedaan zijn door De Club in de afgelopen drie dagen samen, welke gericht zijn op het analyseren van de factoren die het huidige systeem van instellingen en normen van internationaal recht uithollen.

Zoals we onderhand wel gewend zijn van onze propagandistische mainstream media krijgen we alleen over zaken te horen die het politieke beleid ten goede komen en dat is niet bepaald in het belang van de bevolking. Het is gericht op een geheel scheef gegroeid kapitalisme, angst- en oorlogspropaganda.  De elite heeft zijn eigen agenda en bestuurt niet alleen VS alsook onze puppet-regering (zoals ook Paul Graig Roberts de Europese politici noemt), maar ook alle media-instituten en daarom krijgen we ook al niet veel goeds te horen over bijvoorbeeld Rusland.

Dat land heeft onmiddellijk sancties opgelegd gekregen na de ramp met de MH17 terwijl het zogenaamd helemaal niet duidelijk is wie achter die aanslag zat. De NOS heeft, misschien weet je het nog, ook al eerder

waarin men deed voorkomen alsof Vladimir Putin de Engelse verslaggever John Sweeney genegeerd had, terwijl hij vrij geduldig de tijd nam om zijn vragen wel te beantwoorden. Tenslotte móet er een oorlog komen en Rusland is op een bepaalde manier doelwit, linksom of rechtsom, zo lijkt het.

Hoe dan ook, ik zou zeggen, verspreid dit overal zoveel als je kunt, want wij hebben als weldenkende en ‘welvoelende’ mensen recht op onze eigen meningsvorming. En dat lukt vele malen beter wanneer je ook de andere kant van het verhaal te horen krijgt. Dat pakken wij dan als alternatieve media maar op. Lees dit uitgebreide, maar vooral interessante standpunt van Rusland ten opzichte van de wereldproblematiek, de problemen in Oekraïne, ISIS, en de oplossingen die ertoe zouden kunnen leiden dat we stoppen met agressie en het nietsontziende kapitalisme!

Leeshier de gehele toespraak + vragen en antwoordenin het Nederlands.

© Irma Schiffers