Hoe je de wereld wél stuurt met je Euro’s..!

Afdrukken

aardbol4Wanttoknow.nl artikel van Guido Jonkers.

 

 

Je zou er totaal van ontmoedigd raken.. De wereld om je heen lijkt volledig weg te glijden.. ‘Lijkt’ zeggen we hier met name… Want het tegenovergestelde is in onze ogen het geval.. En zeker wanneer we in onze eigen kracht blijven in dat omgekeerde het geval..!! Daarbij is juíst het gevoel dat de wereld ‘wegglijdt’ een teken dat we dat niet doen.. In onze kracht blijven dus. Want hoe kunnen we de wereld veranderen, als we het gevoel blijven manifesteren, dat ‘we er niets aan kunnen doen’, of dat ‘we als individu niets kunnen beginnen tegen zo’n (over)macht’…Tja, dan ben je natuurlijk al bij voorbaat verloren, wanneer je jezelf als minkukel neerzet..!

gandalf great power everyday things

En die ‘(over)macht’, wat is dat dan..? Is dat dan niet de volgende vraag? Daarover zo meteen meer. Want eerst maar doen wat we hier prediken. Naar onszelf kijken..  Er is geen macht buiten ons, die groter is dan jijzelf..! Zo, dat is geschreven.. Kijk eens naar de wereld om je heen. Heb jij die niet voor 100% gecreëerd door alleen al de observatie van wat er ‘gebeurt’..? Het leven dat je leidt, wordt het leven dat je lijdt, wanneer je je eigen invloed op jouw leven verloren bent. Je ziet je eigen ‘rol’ niet meer terug.

En juist dát is de essentie van de verandering die we allemaal wel willen, maar onszelf niet ‘kunnen voorstellen’… En kijk hoe we met dit ‘niet-voor-kunnen-stellen’, onze eigen ‘kleinheid’ weer bevestigen.. Andersom gezegd: Het ligt dus aan alles, behalve aan onszelf..?? Kom op zeg.. Wat doé je dan überhaupt dagelijks aan je éigen leven, als we zo vrij mogen zijn je dat te vragen?

Waarom draaien we het niet om? Waarom zién we onze eigen grootsheid niet, of niet genoeg..? Kan het zijn, dat precies dát het spel is waarin we zijn verzeild geraakt..? Dat we  vanaf kinds af te horen hebben gekregen dát we ‘klein zijn’ en ‘er niet toe doen’..? ‘Doe maar normaal’ en ‘Wat jij vindt doet er niet toe’..

Kan het zijn, dat we met de paplepel hebben ingegoten gekregen, dat we minkukels zijn en niet de macht hebben om essentiële verandering ZELF te bewerkstelligen..? En als het nou eens preciés andersom is..?? DAT WIJ DE MACHTIGEN ZIJN, die ontkracht zijn.. DOOR…? ONSZELF..!

Wauw, wat een inzicht om te beseffen, dat er machten, of zoals wij het zeggen: ‘krachten-achter-de-schermen’ zijn, die PRECIES DÁT SPEL spelen..! De ‘gevangenis’ waar we inzitten, is door de ‘gevangene’ gecreëerd.. Is het niet razend intelligent..? De gevangene gevangen gezet door diens overtuiging dat hij/zij een minkukeltje is.. Geen macht heeft. ‘Er niet toe doet!’… Maar.. Geeft dat ook nou niet preciés het grootste compliment voor onze grootsheid..? Dat deze krachten ons op die manier kunnen observeren, zoals wij laboratorium-proefdieren observeren..?

Onze grootsheid is… Goddelijk.. Stel je voor dat wij tot een ras behoren, universeel gezien, dat de kracht van Liefde en Creatie zó in zich draagt, dat we tot de ‘grootsten’ in het Universum behoren en zodanig worden geëerd.. Door andere wezens uit het Universum. Maar.. niet door onszelf, want we zien onze eigen goddelijke grootsheid niet.. Hoe dat komt is een ander verhaal, maar stel je voor dat we die goddelijke grootsheid nu WEL hebben.. Want de meest gerechtvaardigde vraag over het begrip ‘God’ is niet, waar die is, waar die in hemelsnaam uithangt om ‘ons te redden’, maar waarom we die God continue buiten ons plaatsen..

Waarom zijn wij het niet waardig om zelfs maar in de ‘aanschijn van God te verkeren’, zoals vele geloofsrichtingen ons willen doen geloven.. Waarom -zonder het Ego op de borst te willen slaan…!- kan er van die Universele Godsvonk, niet gewoon een machtig-krachtig deeltje in jouw hart zitten.. Helemaal voor jou alleen om ermee te kunnen scheppen, de Goddelijke Essentie te verWEZENlijken…. Jazeker, in Liefde en liefdevolle creatie.. Waarom is het ‘godsbeeld’ het monopolie van de kerk van een of ander ‘geloof’ en is ‘geloof-in-jezelf’ niet voldoende..? Bang voor egoïsme of een prachtig staaltje van mens-ontkrachting..??! Wij houden het op het laatste.

devine rumi

Misschien maken we het hele godsbegrip allemaal té groot en daarmee.. onszelf té klein.. Kun jij je voorstellen, dat er krachten zijn, die zich verkneukelen over onze minder-waardigheidsgevoelens..? Wat een makkie hebben die krachten het dan, om ons ‘eronder’ te houden.. Ons te manipuleren, te onderdrukken en uit te buiten, JUIST DOOR MIDDEL VAN ONZE EIGEN KRACHT, onze eigen godsessentie in ons, onze eigen scheppingskracht tégen ons te keren. Het klinkt bizar, maar dat is het wellicht ook.. En staaltje van Spiegelogie..

Een soort sprookje en dat is het toch ook feitelijk..? Het sprookje van de ‘Nieuwe Kleren van de Keizer’ bijvoorbeeld, waarbij de hele stad gelooft, in navolging van zovele heren-die-het-weten-kunnen, dat de Koning een kleed draagt van een zeer dure, bijna onzichtbare draad. Zéér exclusief, dus wie ben jij als burger, om de koning in zijn blote ondergoed te zien lopen, dáár in die optocht van de Koning, juist om zijn nieuwe kleren te laten zien aan de burgerij.. Totdat..

Totdat dat éne jongetje verbaast is om al die mensen die kijken en niets zeggen, en vanuit zijn diepe onschuld roept: ‘De Koning loopt in zijn blote kont’..!!  En dan spat de leugen als een zeepbel uit elkaar en weet ineens iedereen in het stadje PRECIES wat hij ziet.. Is dat niet een prachtig leermoment..? Voor dat jongetje, de ouders van het kind, de burgers in de stad, de koning natuurlijk, maar ook voor de lezer van het sprookje.. JIJ DUS..!

Een mooie ervaring, vol ‘leermomenten’ voor onze Zielen.. Een diepe ervaring, volledig doordringend tot onze Zielekernen.. We geloven de wereld die we willen geloven.. Maar is het JUIST daarom niet geweldig..? Zonder er al te romantisch over te willen spreken..

De idee over de god-in-ons is natuurlijk al heel oud, maar JUIST is het hele systeem-van-ontkrachting erop gericht, dát gevoel zo weinig mogelijk kans van slagen te geven.. Dát mensen dus die goddelijke scheppingskracht in henzelf herkennen en gaan ERKENNEN.. Ernaar gaan handelen dus.. Want dan, ja dan, zijn de rapen gaar voor de krachten-achter-de-schermen. Want dan werkt de spiegelden creatie, van schepping naar vernietiging niet meer.. Want laten we daar ook duidelijk over zijn.. Vernietiging is óók een creatie..! Heftige constatering, maar met vernietiging ‘schep’ je chaos, in plaats van ordening en esthetische schoonheid.

Kortom, doe je best eens om jezelf als ‘god’ te begroeten, ‘s ochtends in de spiegel.. En besef dan gelijk, dat diezelfde spiegeltechniek ervan de oorzaak is, dat wij onszelf ontkrachten, in plaats van bekrachtigen.. Dat we naar een spiegelbeeld van onszelf kijken en onszelf dus omgekeerd zien.. (Want we weten niet of je het wist, maar in de spiegel zit je rechterkant links en omgekeerd.. Wijs je rechteroor maar eens aan als je in de spiegel kijkt en zie.. In de spiegel wijs je je linkeroor aan..!)

x patriotactaclu

ALLEREERST: STOP MET JEZELF TE ONTKRACHTEN..! Het hele systeem van onderdrukking, ontkrachting en het ‘wegtoveren’ van onze focus/scheppingskracht is gebaseerd op onze goedheid.. Ons diep gewortelde geloof dat Liefde (met een hoofdletter) leidend is en zal overwinnen.. En ja, dat is voor ons ook zo, alleen wil dat niet zeggen, dat je niet TE goedgelovig kunt zijn, niet TE naïef in je kijk op de wereld.

Let eens op hoe ook jij dagelijks jezelf laat ontkrachten, als een ‘vanzelfsprekend automatisme’… Dat kan door je macht aan overheden te geven, maar het kan ook dat je medemens, zelfs je partner(s) deze ‘rol’ vervullen. Totdat.. Ja, totdat jij het welletjes vindt, en jezelf bij de kladden pakt en er een streep onder zet. Pas dan. Ja, pas dan is de ‘strijd’ gestreden..

Alle valse-vlag-operaties die in de wereld plaatsvinden, getuigen van deze kracht die we ‘weggeven’.. Deze operaties zijn er JUIST op gericht om dat te bewerkstelligen.. Een gebeurtenis als 11 september 2001 is hiervan het beste voorbeeld, in onze ogen.. De ‘Patriot Act’ die in eerste instantie de Amerikaanse burgers hun rechten wegnam,  en later burgers elders in de wereld, lag klaar, vér voor die fatale datum..!

Het is namelijk de essentie -zoals gezegd-  van het verhaal van ontkrachting..! Het hele VS-congres, alle senatoren (op één na!), tekenden voor de wet, die president ‘Meerkukel’ de bijna onbeperkte macht gaf het ‘volk te dienen, door námens hen de vijand te bestrijden’… En wie denk je dat de werkelijke vijand was..?? Juist, degene die ons zei te gaan beschermen.. Zo simpel is het écht. Of geloof je het niet..? OK, daarover dan eerst even dit..

Cognitieve dissonantie beschermt je NIET, maar sust je JUIST in slaap..! Er is in het menselijk-mentaal reflex-systeem, een beschermingsmechanisme werkzaam, dat ervoor zorgt dat het mentaal/spirituele lichaam geen mega-klap te verduren krijgt. Het is het systeem van de ontkenning, of zoals het in sjieke psychologische term heet, het systeem van de ‘cognitieve dissonantie’. Wil je daar alles van weten, dan klik je HIER voor een groot artikel over dit beschermingssysteem. Het is daarbij JOUW mentale beschermingsreflex, die door de ‘krachten-achter-de-schermen’ wordt gebruikt als een soort schuilplaats… Want zolang het slachtoffer blijft ontkennen dat de werkelijke dader de dader kan zijn/is, is deze werkelijke dader natuurlijk hartstikke veilig..! En zo is het preciés.

9/11, Te groot om te geloven.. Het is dr. David Ray Griffin, één van de meeste toegewijde 9/11-onderzoekers, die ons waarschuwt voor dit feit/fenomeen in onze mentale systemen: dat we het allemaal niet kunnen geloven, wat er werkelijk is gebeurd op die dinsdag 11 september 2001. We zitten onszelf, anders gezegd dus, volledig in de weg, om nog met een open blik en een open hart naar de FEITEN te kijken rondom de zinsbegoochelingen van die dag. En als dan het nieuws ook nog eens geïnfiltreerd blijkt en ons helemaal het vertrouwen misbrukt.. Tja, dan moet je wel van heel goede huize komen, wil je zien wat er ‘achter-de-schermen’ heeft plaatsgevonden. We laten je in dat opzicht graag nog even het filmpje zien van crisisacteur ( jawel acteur!) Nick Pugh.. Let goed op wat je hoort en ziet.. (Klik op het plaatje om de player te starten..!) xX

 
 
 
00:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
00:00
00:00
 
 
 
 

De bedoeling van het (vooropgezette) interview met deze man, vlak ná de aanslagen op de Twin-towers, is om in de diepe, gapende mentale wond van de ontzetting over de gebeurtenissen, bij miljoenen mensen de zaadjes te planten van de gelogen ‘officiële versie’ van hoe de torens zouden zijn ingestort.. Welke geïnterviewde burger is anders in staat, binnen een uur een dergelijke technische tekst te bezigen, anders dan hij van te voren uit het hoofd is geleerd..??!!

Maarrr. als jij als argeloze toeschouwer voor de Tv zit, en kijkt naar deze afschuwelijke ramp, dan heb je voor deze oplichtingstechniek helemaal geen aandacht.. En ja, dan bestaat die oplichting dus niet, voor jou..!! OP DAT MOMENT… We hopen dat je het plaatje NU WEL ziet en in staat bent om daarmee RUIMTE te maken in je zelf om de ‘andere versie’, een versie die misschien je wereld op z’n kop zet, OOK EEN KANS TE GEVEN..

GMO dollars

Hoe je eigen wereld te scheppen..? De kop boven dit artikel lijkt een end weg van waar we nu zijn in het artikel. Maar toch is niets minder waar. Want het gaat juist over het scheppen van je eigen wereld en een wereld-voor-allen, die we willen. Los van pijn, van angst en onderdrukking. Los vooral van het gevoel dat je-er-niet-toe-doet… En laat jij ZELF nou precies de sleutels in eigen beheer hebben van deze ‘gevangenis’.. Is het niet magisch..? Dus, ga op zoek naar die sleutels en wordt je eigen meester. Ga die wereld creëren, JUIST met de goddelijke eigenschappen die je in je hebt.

En dan dus terug naar die Euro, naar dat bizarre geldsysteem, waar we allemaal aan zijn onderworpen.. Ehh, onszelf aan hebben onderworpen, toch? Want we gebruiken geld als een afgod, want ‘Geld-is-Waar’… En als het voor jou ‘waar’ is, dus ‘waarde’ heeft, zul je het wel op die manier behandelen.. Maar is het dan ook niet een gerechtigde vraag aan jezelf, waarom je dan datzelfde geld niet als creatiemiddel gebruikt.. Door het aan die personen, bedrijven, organisaties, instellingen te ‘geven’ en/of als betaalmiddel te gebruiken, die voldoen aan de wetten van respect, medemenselijkheid en compassie..?

Waarom, als we zo tégen GMO zijn, het genetische manipuleren van gewassen, gebruiken we dan WEL producten die deze rommel-voedselproducten in zich hebben, ervan gemaakt zijn..?? Is dat niet bizar eigenlijk. Is het dan niet veel slimmer het geld, dat we vaak met bloed-zweet-en-tranen hebben verdiend, dan ook te besteden aan dátgene wat ons bekrachtigd en dat ‘goed-voelt’..? Of gebruiken we dat geld ook weer onzorgvuldig, slordig en onnadenkend..? Hoe ver is je eigen scheppingskracht van je vandaan..? Nou gewoon.. In je portemonnee dus.. Die we hier ter plekke eigenlijk deze andere naam dienen te geven: ‘PortemoJa’..

power of the heart coelho

x

Tot slot, last but not least.. Het is een heel verhaal, dit artikel. Maar feitelijk komt het simpel op een paar essentiële zaken neer. Allereerst gaat het om het beseffen van je eigen scheppingskracht en dat deze aan de basis staat van ELKE DAG EN DAAD in je leven. De grootsheid die verscholen ligt áchter dit principe is ongekend. Alle grote wijsheden wijzen de mens op dit principe; of het nou gaat om een film als ‘The Secret’ en/of de nieuwste ontdekkingen in de Kwantum Mechanica, het is de scheppingskracht van de mens die de wereld creëert.

En wij vinden dit allemaal en in elk moment feitelijk zo ‘normaal’, dat we er eigenlijk geen acht meer op slaan, en feitelijk onbewust scheppen/creëren.. Wat gebeurt er als we nu WEL eens bewust naar dit proces gaan kijken..? Zijn het niet de mensen, van wie we vaak geloven dat ze ‘mazzel’ hebben in het leven, die dit fenomeen/proces min of meer onder de knie hebben.. Met een positieve instelling creëren ze een wereld waarin ze zich prettig voelen.

Een ander essentieel punt van dit artikel is, dat er krachten werkzaam zijn op deze Aarde, die PRECIES datgene doen wat jij nalaat.. Is het niet prachtig? Jij vergeet bewust te creëren en van die ‘slaaptoestand’ of dat ‘onbewust-zijn’, maken deze krachten gebruik om je misleiden, manipuleren, onderdrukken en uit te buiten.. Denk er maar eens goed over na.. Maar geloof dan wel dat het allemaal kán.. Kijk maar eens naar het plaatje hieronder het artikel…!

Tja, en dan die Euro’s.. De Grieken eisen simpel hun deel van de zeggenschap op die gemeenschappelijke munt op.. Is het niet mooi..? Het zijn dezelfde Euro’s die jij dus in je ‘portemoJA’ hebt.. Besteed ze alsjeblieft aan een wereld die je WEL wilt, in plaats aan een ‘wereld-waar-je-op-moppert’.. Die je liever achter je laat. Geef die dan ook geen voeding..

x

* * *

x

Hoe simpel wil je het verhaal feitelijk hebben..!

Hoe simpel wil je het verhaal feitelijk hebben..! Geef je je macht weg? Zo hou je de kletskoek en luchtkastelen van anderen in de lucht. Vecht je er zelfs tegen, alsof ze van ‘die ander’ zijn..