Exclusief, de Kabbala reeks, met Joris de Brant.

Afdrukken

de kabbal jorisDeze eerste reeks delen gaan over 'het kwaad' en is integraal geplaatst. Laat je door de titel niet afschrikken want is dit een razend interessante lezing gebaseerd op de Kabbala, de Taal van God, door Joris de Brant. Uit ons archief en exclusief voor de Goed Nieuwskrant.

 

 

Topspreker Joris de Brant geeft inzicht in het leven gebaseerd op de oudste mystieke teksten, geschreven in de Taal van God, de Kabbala. Dit is het eerste deel in de Kabbala Reeks, exclusief voor degoednieuwskrant. Het thema is ‘het kwade’. Wil je ook maar iets begrijpen over wat ‘juist’ en ‘goed’, dan zul je moeten weten hoe de tegenkracht werkzaam is.

Als inleiding vertelt Joris dat ieder mens de taak krijgt om het Goddelijke te vertegenwoordigen en te representeren op de plaats waar hij nu is. Hoe beter hij deze taak uitvoert, hoe meer hij in de Goddelijke wereld terecht komt. We zijn hier om de Goddelijke kwaliteiten te leren kennen en de materiële wereld te vergoddelijken. Het bewustzijn daalt af om dat te doen wat hij moet doen en dat is de Goddelijke kwaliteiten leren gebruiken. Veel mensen weten niet wat ze hier komen doen, en dat is de reden waarom angsten en fobieën ontstaan. Volgens de Kabbala komen de verleidingen, die ons van het Goddelijke afhouden, van het ego en de materiële wereld. Geld, aanzien, macht, carrière en het intellect, zijn enkele voorbeelden die ons van onze eigenlijke taak kunnen afhouden. Leven vanuit het ego belemmert ons om onze lessen te leren. “De materiële wereld is niet slecht,” zegt Joris, “maar het is niet de bedoeling dat het ons overheerst en dat we er te gehecht aan raken. Gebeurt dat toch, dan delft de ziel het onderspit.”

Het ego is de duivel. De mens wordt symbolisch verleid door de slang en daalt daarmee dieper in de materie. Het Ik staat centraal, waardoor de wereld zwaarder gaat wegen. De mens komt op die manier in de klauwen van de duivel, of met andere woorden: hij leeft het ego uit. In het verlengde hiervan, ziet het verstand enkel wat het gelooft en wil slechts de materiële verlangens invullen. Het is gehypnotiseerd. Zolang het verstand en het ego heersen, leven we in de duisternis en zo belanden we steeds weer op het Rad van Wedergeboorte. Het alternatief is het Rad van Geboorte. Als we het ego onder controle brengen van ons bewustzijn, worden wij opnieuw geboren in de Geest. Deze ommekeer is het Principe van de Verlossing. We sluiten dan aan op het Christusbewustzijn. Ieder mens heeft zijn eigen Christusniveau en is zelf de verlosser of losmaker. De materie is een illusie waar we ons gemakkelijk van los kunnen maken, al weten we vaak niet hoe want we zijn het simpelweg vergeten. De gehechtheid moet echter verbroken worden door het Messiasprincipe in onszelf. Wie vastgebonden is in de materiële wereld, sleept keer op keer alle misère met zich mee en wordt telkens opnieuw geboren op het Rad van Wedergeboorte. Deze mens moet dan door het vagevuur om zijn eigen fouten onder ogen te zien. De dader verandert in slachtoffer om te leren begrijpen wat hij heeft (mis)daan. Bij een volgend leven werken de angsten en spanningen gewoon op het bewuste door. Zo iemand reïncarneert snel, want hij moet loskomen en opstaan uit de doden. Dit wordt ook de Verrijzenis genoemd. Het bewustzijn sterft en wordt geboren in de Geest. Jezus zei: “Hij die niet herboren wordt in de Geest, zal de Hemelen niet binnen gaan”. Dan werkt de wet van oog om oog en tand om tand. De wet van Oorzaak en Gevolg, zo Boven zo Beneden en het Rad van Geboorte en Wedergeboorte. Zie ook: www.jijbenteenwonder.nl

De lezing wordt integraal weergegeven en is op uitnodiging van Lilian Ferru, november 2007 in Heerlen.