Els Thissen - Knollen voor citroenen

Afdrukken

cursus in wonderenLezing  gebaseerd op 'Een Cursus in Wonderen'.  met Els Thissen. Opgenomen op 5 juni 2016 in Amersfoort voor Miracles in Contact. 

 

"Onschuld is kracht en niets anders is sterk." (T23.In.1:2) Onschuld is je natuurlijke staat. Dat is wat je bent, daarin ligt je veiligheid. Ook als je dit mentaal weet, is het geen garantie voor het hebben van die ervaring. De beste manier om onschuld "om zeep" te helpen is het scheppen van een illusie-wereld. Met aanhoudende hulp va het ego, door het maken en koesteren van oordelen, nemen illusies de plaats van waarheid in. Niet in essentie natuurlijk, wel in beleving. De wisseltruc van het ego luistert naar het credo: knollen voor citroenen. Het helpt je van schuldeloosheid de wereld van schuld en chaos in. En de laatste is de grondlegger van alle illusies en vergissingen.


In deze interactieve lezing, waarbij Els gebruik maakt van zgn. systeem opstellingen, willen we de onschuld van dit mechanisme doorzien. En wie weet, maken we een sprong voorwaarts, uit de chaos richting de waarheid.