De laatste weken van 2015

Afdrukken

kleuren aardeTelkens wanneer we de laatste weken van een jaar ingaan, voelen we een soort van eindejaars-vermoeidheid. Iedereen is stilaan toe aan een nieuwe start, aan de frisse nieuwe energie van het nieuwe jaar weldra begint.

 

Zeker dit jaar is iedereen wel toe aan frisse lucht en nieuwe ademruimte, want 2015 heeft zowat iedereen gestretcht, uitgeput en door de mangel gehaald. Tot zover het minder aangename nieuws. Het goede nieuws is dat iedereen dit jaar een hele sprong heeft gemaakt in zijn ascensieproces. Er zijn wel degelijk grenzen verlegd, er is veel verruiming gebeurd, en het licht van bewustwording verspreidt zich steeds meer over deze Aarde.

Er is dit jaar zoveel bewustzijn gegroeid, zoveel licht permanent opgenomen en geïntegreerd, zowel in onze subtiele lichamen als in onze persoonlijkheid en ons fysieke lichaam. Er zijn innerlijk al heel wat bakens verzet, wat nodig is voor de fundering van onze nieuwe fase. In het collectief borrelt en bruist en kolkt het van jewelste. Maar ook al lijkt de maatschappij vaak op een soort stoomkookpan, toch is er diep onder alles wat er uiterlijk gebeurt en groeit, en onder de ogenschijnlijke chaos en disharmonie, wel degelijk een soort goddelijke orde en harmonie aanwezig, en zijn, nog onzichtbaar onder de oppervlakte, de nieuwe en veel meer afgelijnde structuren van onze collectieve nieuwe fase en maatschappij stevig aan het groeien.

5d Nieuwe aarde-laatste weken van 2015

Op dit moment, bij het begin van december, komt wat nieuw en hoger afgelijnd is steeds weer opnieuw en steeds harder tegen de dunne vliezen die energetische creatie nog scheiden van manifestatie. En dit is net voor velen onder ons een tricky fase. Want het is eigen aan een mens om ongeduldig te zijn. Liefst zouden we elk proces van creatie, – wat we ook willen dat er in ons leven komt en gebeurt – zo snel mogelijk willen laten verlopen, en zouden we wat we wensen supersnel en in een vingerknip willen laten manifesteren. Deze neiging tot ongeduld kan in deze fase, waarin we voortdurend schommelen tussen afwerken en beginnen aan iets nieuws, bij veel mensen een heleboel onrust en frustratie veroorzaken, ook in groepsenergieën.

Wanneer we dingen willen creëren, is de mind een krachtige motor, maar het is vooral de krachtige verbinding tussen mind, hart en ziel die maakt dat het creatieproces vlot verloopt. Dat creatieproces is enerzijds gebaseerd op klare, heldere intenties, maar is anderzijds ook gekoppeld aan het rustige liefdevolle geduld van ons hart en de wijsheid van onze ziel. Op die manier plaatsen we onszelf en onze creaties vanuit ons hart in de flow van het goddelijke plan, dat geen plan is van een of andere uiterlijke autoriteit, maar het plan dat wijzelf vanuit onze hoogste intelligentie en liefde kunnen voelen en zien voor onszelf, en dat ons eigen kleine aandeel is in het gigantische goddelijke plan voor deze planeet en dit universum. Voor elke creatie is er ergens een goddelijk juist tijdstip, en het aanvaarden van deze realiteit brengt innerlijke rust, en individuele innerlijke rust is wat het collectief in deze woelige tijden sterk kan helpen te balanceren.

ontspannen-laatste weken van 2015

Het is in deze laatste weken van 2015 dus goed om in ons warme hart al te gaan focussen op onze intenties voor de komende maanden en jaren, maar het loont absoluut ook om nog even wat meer ruimte te creëren voor nieuwe energie. En deze extra ruimte creëren we door los te laten. We kunnen nog enkele weken gebruik maken van de sterke vibratie van de 8 en de 15. Dit in combinatie met planetaire standen van dit moment biedt ons nog veel gelegenheid om een en ander toch nog te gaan herbekijken, en om licht te laten stromen op schaduwstukken, onzekerheden, angsten, afhankelijkheden, verslavingen en dergelijke, in ons onderbewuste en

 

 

persoonlijke zelf.knowledge of self is the new gangsta

Daar het kernthema van 8 balans is, kunnen we in onszelf en in ons leven gaan onderzoeken in welke aspecten we momenteel ver of minder ver uit balans geraakt zijn. We kunnen kijken naar onze verbindingen, naar onze patronen in relaties, die maken dat we ons uit balans voelen bij deze of gene. Balans in kracht en macht in relaties was een hot item in 2015. Naast het observeren van ons denken en handelen, is het nodig om daar dan ook de aardende factor aan toe te voegen, dat wil zeggen zeer concreet ons denken en ons handelen te gaan aanpassen aan ons afgelijnde zelf. Op die manier voeren we alle transformaties door tot in 3D, wat uiteindelijk ook een doel is van onze ascensie. Ascensie gebeurt hier op Aarde, hier in onze persoonlijkheid en in ons lichaam, dus ook in onze concrete leefomstandigheden. Ascensie wil geleefd worden.

laatste weken van 2015

De laatste week van december loopt de lange retrograde van Uranus af, en lopen alle planeten uitzonderlijk direct. Dit zou kunnen betekenen dat we vanaf dan eindelijk weer wat vlotter vooruit zullen kunnen, en dat hier en daar dingen in ons leven echt beginnen te verschuiven. De kerstperiode is ook dé periode van het jaar waarin mensen overal in de wereld hun hart nog meer dan anders gaan openzetten, en elkaar en de wereld het allerbeste toewensen, wat telkens een zeer optillend effect heeft op het collectief bewustzijn. Laten we dus proberen nog het maximum te halen uit deze laatste weken van 2015, om dan met een helder hoofd en een warm en vredevol open hart 2016 te verwelkomen!

 

Bron: http://www.nieuwetijdskind.com/