Lighthouse family

licht lichaamLighthouse family, een nieuw initatief

 

 

 

Als moeder, maar ook als mens in een maatschappij ervaar ik dat opvoeden, een gezin, relaties in je gezin maken dat ik bewuster in het leven sta. Er worden andere ouders, maar zeker ook andere kinderen geboren. Wat ik gemist heb als kind wil ik graag delen met mijn kinderen, maar ook met andere ouders en gezinnen. Mijn ervaring uit mijn werken met andere gezinnen, met schrijven, met filmen heeft me verrijkt en daar ben ik dankbaar voor. Ik wil dat niet voor mezelf houden, dat wil ik delen.

Het is niet zo dat je alles zelf moet oplossen of kunt weten. Kinderen houden ons een spiegel voor, je partner houdt je een spiegel voor, je gezin is hier op aarde met een reden. Als je geboren wordt, als je ouder wordt, opa of oma wordt dan gebeurt er nogal wat. Liefde in al zijn prachtige facetten en soms is het leven een uitdaging. Kinderen van nu eisen eerlijkheid, authenciteit en zelfkennis.  

Soms heb je gewoon even zin om je verhaal kwijt te zijn, om een luisterend oor te hebben, om te zeggen dat je het niet meer weet, dat je boos bent of om te vragen : “Hoe doe jij dat?”

Ik luister, ik oordeel niet, ik schenk je een kop koffie of thee.

Iedere woensdagochtend vanaf 31 maart 2021 van 10 tot 12 uur staat mijn huiskamer voor jou open. Stuur me aub een bericht van te voren met je telefoonnummer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wil hiermee een kettingreactie veroorzaken aan liefde, licht en verbondenheid.   

Lief, lief medemens, dit is onze planeet, onze wereld, waarin wij samen wonen. Wij zijn hier niet zomaar. Ik durf dit met zekerheid te zeggen: alle levende wezens verlangen ten diepste om gelukkig, gezond, geliefd en veilig te zijn.

Met deze beweging:  The Lighthouse family, wens ik dat we de jeugd vertrouwen en hoop geven, dat ze mogen zijn zoals ze zijn. Dat alles wat gebeurt zin heeft, een bedoeling heeft. Dat we niet alleen zijn, maar gedragen worden door liefde, door het universum. Dat als we het moeilijk hebben we niet mogen vergeten dat iedereen zulke momenten kent, ongeacht ras, kleur, maatschappelijke stand, geloof of cultuur. Mensen die de wereld veranderd hebben begonnen hun weg door er geloof in te hebben. Want als jij dat geluk, jouw droom overdraagt en uitstraalt raak je weer andere mensen aan. We zijn met zijn elkaar verbonden in een groot spinnenweb of rivier waarbij we elkaar ontmoeten en afslaan en misschien komen we elkaar weer tegen en misschien ook niet, maar we hebben elkaar ontmoet en geraakt.

Zin in en voor het leven heeft volgens mij te maken met de zorg voor andere mensen. Wat we nodig hebben is dat we het licht zijn voor de ander, als deze even niet meer weet waar hij het moet zoeken. Dat je ook het licht bent voor jezelf. Vriendelijkheid, waardering, aandacht, vergeving en openheid hebben we allemaal nodig.

Heb je behoefte aan een luisterend oor als het gaat om je gezin, je kind, opvoeden, relaties in je gezin of wil jij ook je huiskamer openzetten in jouw omgeving en ook een Lighthouse famlliymember worden?

Neem dan contact met ons op:

Lighthouse family, een initiatief van Judith Krasznai, powered by het Levenscollege.

www.judithkrasznai.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Top