Twee vrouwen onder een trein, zonder een schrammetje

Afdrukken

kleuren 12Het mag een klein wonder heten: twee vrouwen die overreden worden door een trein en er geen schrammetje aan overhouden. Het duo liep op de sporen toen er plots een trein aankwam in Indiana.

De vrouwen bevonden zich om een onbekende reden op een 24 meter hoge brug en konden geen kant uit. De treinbestuurder maakte nog een noodstop, maar kon niet meer op tijd tot stilstand komen. De vrouwen liepen voor hun leven, maar er was geen ontkomen aan. Met het gevaarte in zicht, vonden ze er niets beter op dan op de sporen te gaan liggen, voor wat ze dachten dat hun laatste momenten zouden zijn.


"Een van de vrouwen struikelt en valt bijna van de brug", aldus Eric Powell, woordvoerder van de spoorwegen in Indiana. "De bestuurder dacht dat hij net twee vrouwen gedood had en waarschuwde de lokale politie. Maar als bij wonder kwamen de vrouwen er zonder kleerscheuren vanaf. Toen de trein stopte, stonden ze recht en kwamen ze deze richting uitgelopen", aldus Powell. "Een zei dat ze haar teen verstuikt had, maar voor de rest in orde was. Ik ben er zeker van dat hun hart nogal tekeer ging."
"Mensen staan nog altijd niet genoeg stil bij de gevolgen van spoorlopen", aldus Tom Hoback, CEO van de spoorwegen. "Dit incident is het meest wonderbaarlijke dat ik in 40 jaar heb gezien. Niet alleen zijn twee vrouwen aan de dood ontsnapt, maar als de trein zou ontspoord zijn door de noodstop- wat wel kan gebeuren- zou hij misschien van de brug gevallen zijn en zouden er meer doden gevallen zijn. De menselijke en financiƫle tol zouden enorm geweest zijn."