Rahma Hulsman, vrouw met goed hart

Afdrukken

bloem14In een tijd waar er fel onderhandeld wordt over alle bezuiniging; dat gelijk krijgen belangrijker is dan denken aan je medemens; in een tijd van waarom iemand anders helpen, immers sta je er zelf ook niet meer zo goed voor; in een tijd waar voedselbanken overuren draaien en mensen op de wachtlijst komen te staan; in een tijd waar leiders hun verantwoordelijkheden van zich afschuiven, zijn er een paar burgers die zelf die verantwoordelijkheid nemen.

 

Rahma Hulsman oprichtster van de Rotterdamse halal voedselbank Sinds de oprichting in 2010 is het aantal afnemers sterk toegenomen. Rahma werkt vanuit haar kelderbox in Rotterdam, maar door de blijvende stijging in haar afnemers verhuist ze binnenkort naar een andere locatie. Ik ken de dame in kwestie niet, ik werd van een inzamelingsactie op de hoogte gebracht door een vriendin Rabia Amezian die zich vaak met hart en ziel inzet voor mensen die het met veel minder of helemaal niks moeten doen. Rabia heb ik dan ook via de ramadan actie ontmoet, een actie voor de vastende vluchtelingen die in de vluchtelingenflat in Amsterdam zaten.

Rahma zorgt voor halal voedselpakketten van momenteel 36 gezinnen die vooral uit alleenstaande moeders bestaan. Rabia hoorde van Rahma en vroeg mij om hulp om iets te kunnen betekenen voor de halal voedselbank in de aanloop van Eid Al Adha (offerfeest). Ik twijfelde geen moment, ik wist nog niet hoe, maar ik wilde mijn steentje bijdragen. Gewapend met een boodschappenlijst en mijn smartphone begonnen Rabia en ik aan onze inzamelingsactie in Amsterdam. Door continu met elkaar in contact te blijven, wisten we zeker dat we alle belangrijke basis producten inzamelden. Via facebook, twitter en linkedin werd ons netwerk op de hoogte gehouden van de actie en de voortgang. Rabia had een groepje mensen bij elkaar getrommeld die allemaal hun steentje wilde bijdragen.

Mijn eerste stop Supermarkt Tanger te Amsterdam was mijn eerste stop, ik liep binnen en het was druk, met gezinnen die allemaal bezig waren met de Eid Al Adha inkopen. Ik wist niet wat ik kon en moest verwachten. De eigenaar de heer A. Barghaoul toonde oprechte interesse in mijn verhaal en terwijl hij uitlegde wat hij dagelijks voor aanvragen krijgt en wat hij zelf onderneemt in Marokko, kon ik niet anders dan denken: wat een voorbeeld-allochtoon! Dat hij verschillende producten uit Marokko importeert en de boeren daarvoor een eerlijke prijs geeft is een, maar dat hij niet door middel van geld te doneren, maar door werkgelegenheid te creëren niet slechts een persoon maar hele gezinnen helpt, vond ik echt prachtig om te horen. 

De heer A. Barghaoul vroeg mij waarom ik dit initiatief steunde. Bij mij ligt de grootste nadruk op een voedselbank die rekening houdt met de halal-voorschriften. Daarnaast is er altijd dat innerlijke schuldgevoel bij moeders, vooral werkende moeders die het beste voor hun kind willen, maar met de beste wil keihard moeten werken en hun kinderen heel weinig zien. De vrouwen die dus aankloppen bij Rahma zijn vrouwen die het niet redden om rond te komen en elke dag deze strijd voeren met zichzelf. Kinderen zijn de toekomst en voor hun toekomst hoop ik een klein beetje te hebben kunnen bijdragen.  

Het hart op de juiste plek De heer A. Barghaoul eigenaar van Tanger Amsterdam, besloot mij alle basis benodigdheden te schenken. Samen met mij en twee andere medewerkers liepen we de supermarkt in, drie boodschappenkarren vol met de benodigdheden. Tijdens het shoppen werd duidelijk dat het hart van A. Barghaoul op de juiste plek zat, want naast alle basis producten die ik nodig had voor de halal voedselpakketten gaf hij nog veel meer extra"s. De liefde voor zijn producten en boeren van wie het afkomstig was kon je van zijn gezicht aflezen. Verschillende klanten in de winkel groetten hem en maakten een babbeltje. Ik kan met volle overtuiging zeggen, dat supermarkt Tanger mij bij mijn inzameling echt geweldig heeft geholpen, ik hoop ook dat de gezinnen die het ontvangen de liefde om te helpen en iets te kunnen betekenen, voelen in hun eten. Supermarkt Tanger is een toponderneming die heel veel mensen onderhoudt en steunt. En wat betreft de heer A. Barghaoul, ik wens u het allerbeste en nogmaals bedankt.

Alle producten zijn maandag middag netjes afgezet bij de oppik locatie van Rahma en elk gezin heeft hun Eid Al Adha pakket in ontvangst genomen en een mooie Eid Al Adha kunnen beleven Alhamdoulilah.

Mijn grootste dank gaat uit naar Rabia Amezian voor het verrijken van mijn leven met deze mooie actie en mogen er in de toekomst meer volgen In Sha Allah.

- Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje- Moeder Teresa

 

Bron:http://voorbeeld-allochtoon.nl/