Diederik Wolsak - Bedoeling is betekenis

Afdrukken

diederik wolsakBij een onderzoek over welk onderwerp mensen het meest nadenken werden bedoeling en betekenis veruit het vaakst genoemd.

 

 

 

'Bedoeling is betekenis' zijn de eerste drie woorden van les 25. Die les leert mij de cruciale vraag te stellen: waartoe dient dit? Deze vraag leidt mij voorbij de waarom-vraag: een vraag die altijd een element van beschuldiging in zich heeft.
Zelf-beschuldiging, God beschuldigen, een ander beschuldigen, niets dan beschuldigingen. Deze zondag onderzoeken we zo veel mogelijk 'Waartoe dient dit?'- processen. Toehoorders worden uitgenodigd om vragen, situaties, relaties in te brengen, waarin het moeilijk is een liefdevol doel te zien. De Cursus belooft op iedere bladzijde een liefdevol doel, zelfs als ik ervoor kies het niet te zien of ernaar te zoeken. Discipline en toewijding leidt naar vergeving. Vergeving wordt op de waarom-vraag toegepast op een liefdevolle manier, met gezonde urgentie. Met inbreng vanuit de zaal, is dit weer een mooie rijke middag geworden. 'Alleen wat ik niet heb gegeven kan ontbreken in welke situatie dan ook', zo zegt de Cursus.
Opgenomen op 3 september 2017 te Amersfoort voor Miracles in Contact, Platform voor Een Cursus in Wonderen.