De verschuiving is begonnen

wakkere mensVoel jij je de laatste tijd ook wel eens vreemd, los van alles, je soms bewegend in een andere gedachtewereld, ander perspectief of zelfs bewustzijn?

 

Het kan als een momentopname je leven binnenkomen maar een diepe indruk achterlaten. Je kunt het niet eens echt benoemen laat staan verwoorden. De verschuiving is er en mensen ervaren het alleemaal op een andere wijze. Velen zullen zich niet eens bewust zijn van wat er gaande is. 

De gebeurtenissen op de wereld zijn overweldigend en kunnen ons klein maken maar we weten dat er iets is dat op ons wacht. Die subtiele kracht heeft een diepe schoonheid in zich. Wanneer we ons verbinden met de Bron kunnen we dat als een grote steun gaan ervaren die ons de onlosmakelijke verbondenheid met alles laat voelen. Als we ons bewust zijn van de verbondenheid ontstaat ook de behoefte om te helpen en samen te werken aan een verandering in deze wereld waaraan we via het stoflichaam gebonden zijn. Wat ervaren wordt is een soort van heimwee of honger naar verbinding met elkaar en al wat is. We willen graag deel uit maken van die grote kosmische vibratie die alles draagt. 

Intuïtieve verbinding met gelijkgestemde zielen, met Moeder Aarde en met het grote kosmische geheel is waar ons hart diep naar verlangt. Dat gevoel is niet uit te leggen het ís gewoon. Er spelen grote krachten mee in dit wereldomvattende spel en wij zitten midden in dit gebeuren dat een kantelpunt is in de tijd. Sommige van die krachten kun je uiterlijk en innerlijk waarnemen.

Leg je oor op de grond

Noord-Amerikaanse indianen legden hun oor op de grond om waar te nemen wat in aantocht is. Luister naar de Aarde, zij resoneert, zij klinkt, ze is sterk en stabiel en je mag haar geloven. Ze zal je nooit voorliegen en als ze schudt en beeft, zit daar een doel achter. Zo kan ook onze houding zijn naar de natuurlijke bronnen, zowel fysiek als spiritueel. Deze tijd vraagt om verbinding met wat ons kan steunen, dat kan familie zijn of bijzondere vrienden maar gaat ook over verbinden met ons bewustzijn, het innerlijke weten dat alles in zich draagt. Veel daarvan gebeurt gewoonweg intuïtief maar is wel de juiste raadgever op het juiste moment.

Luister, luister naar binnen, luister naar wat met jou meeklinkt, naar wat voelt als de juiste weg. Je zult zien dat er dan altijd genoeg energie is om vanuit te zijn en te handelen. Hoe meer je hiermee in overeenstemming bent hoe minder je je zult voelen als een eenzame zeiler op een grote oceaan die geen idee heeft van richting of bestemming. Kijk en luister naar binnen, verbind je met die innerlijke kracht!


 

Nu is het moment van ontwaken

Als je denkt dat je alleen staat, in het gevoel dat je niet goed genoeg bent, dat je fouten hebt gemaakt, dat je niet hebt gedaan wat je had kunnen doen, weet dan dat je daarin niet de enige bent. Geen van ons heeft de perfectie bereikt die we wensen. Het mocht nu eenmaal niet zo zijn. Niets verwacht op dit moment van ons die ultieme kundigheid of perfectie. Wij zijn geesten die gebonden zijn geraakt aan een fysiek lichaam en nu de verbinding met de kosmos wensen te herstellen. Delen van ons kunnen dat bevatten maar andere delen van ons zetten soms de hakken in het zand. Dit conflict is zowel de lastige positie waarin we ons bevinden als ook onze uitdaging. Blijkbaar is dit het proces van groei dat we door moeten maken.

We kunnen slechts aannemen dat het zo is omdat het zich zo aan ons voordoet. Terwijl we weten dat we deel uitmaken van een matrix van leugen en bedrog, is deze aard gebonden vorm de wortel en tak van waaruit we kunnen werken. Als we groeien in bewustzijn verandert die vorm en laten we oude vormen achter ons. Daarbij zullen we alles aan oude verwachtingen, oud zeer en gevoelens van minderwaardigheid moeten laten gaan. Dat lijkt misschien moeilijk maar dat is het niet.

Laat gaan, laat los, verbind je er niet langer mee. Je nieuwe inzichten, je nieuwe helderheid mag hier en nu de plaats innemen van die oude troep. We kunnen leren van het verleden maar moeten het niet als een zware bepakking met ons mee blijven dragen. De tijd is als een rivier, altijd verder stromend en zoals jij niet dezelfde bent nadat je je voet in het water hebt gestoken is de rivier niet dezelfde als er nieuw water door stroomt. Het water gaat verder, alles stroomt.


Hoe doe je het?

Nieuwe momenten betekenen nieuwe keuzes die je maakt vanuit een nieuw bewustzijn. Onze persoonlijke handelingen van nu bepalen wat we nu zijn. De volgende handeling komt voort uit het ervaren van deze handeling en bij iedere handeling is het mogelijk kleine of grote veranderingen aan te brengen, zodat ook de uitkomst anders zal zijn. Dat is groei!

Als we ontwaken in een vijandige omgeving is het een natuurlijk reactie te willen ontsnappen. Als we geconfronteerd worden met onwaarheden, leugens, zullen we daar onze waarheid tegenover willen plaatsen. Niet om aan te vallen maar om te informeren, daarin uiten wij onze mate van bewustzijn. Ik weet dat dit niet gemakkelijk is maar we hebben het bewustzijn en inzicht om te antwoorden op de onwaarheden die rondzingen. Daarin mogen we trouw zijn aan onszelf. Degenen die het allemaal waarnemen kunnen hun levenswijze onder alle omstandigheden aanpassen aan de opgedane kennis. 

Wij maken het verschil

Kijkend naar de samenleving zie je dat alles, zowel sociaal als spiritueel, volgens de wet van oorzaak en gevolg plaatsvindt. Alles reageert op elkaar, ook persoonlijke gebeurtenissen werken volgens die wetmatigheid. De reactie van het individu wordt bespeeld via de massamedia. Ook het onderwijs en de indoctrinatie die plaatsvindt via studie en culturele opvoeding nemen daarbij een grote plaats in. Wanneer je jezelf los maakt van deze opeenstapeling van invloeden gebeurt er iets bijzonders. Loskomen kan nimmer vanuit de angst, dat kan enkel vanuit vertrouwen plaatvinden. Het is belangrijk te zien welke invloeden ons sociaal, psychologisch en spiritueel gevormd hebben maar nog belangrijker te zien welke effecten ze hebben op het grote geheel. Loskomen betekent daarin ook het loskomen uit het kuddegedrag, het aanpassen en meedeinen met de massa.

Wij hebben een vrije geest die een ervaring doormaakt, hier en nu. We kunnen leren uit alles wat we meemaken, we kunnen handelen ieder moment vanuit een nieuwe kracht en een nieuwe visie om onszelf vrij te maken. Die vrijheid mogen en moeten we steeds weer in onszelf bevestigen door onze hindernissen achter ons te laten en open en nieuw de wereld in te stappen.

Geef het een kans, doe het nu zodat de wind jouw zeilen kan doen opbollen en je vaart kunt maken op de golven van de tijd. Laat alle nutteloze bagage achter.

Je zult blij zijn met je beslissing.

Top