Mantra ‘Dhan Dhan Ram Das Gur’

meditatie3De energie van de zon staat voor heet, licht en actief en is gericht op de toekomst en hogere doelen. Maanenergie is juist het tegenovergestelde: het staat voor koel, donker en kalm en is gericht op leven in het nu. Als beide kanten in balans zijn, ervaar je harmonie.

 

Ademhalen door je neus

Soms heb je een sterkere maan- of zonne-energie. Een van de kanten ‘slaapt’ en de andere is actief. Adem eens afwisselend in door je rechter- of je linkerneusgat en druk het andere neusgat zachtjes dicht… je voelt misschien dat de ademhaling aan één kant krachtiger is.
Links staat in verbinding met onze maankant, terwijl rechts is verbonden met zonne-energie. Om beide kanten in evenwicht te brengen, adem je drie keer rechts in en uit door je neus en daarna drie keer links. Herhaal dit in totaal drie keer.

Meditatieoefening voor spirituele balans

Ook meditatie en mantra’s kunnen helpen om zonne- en maanenergie te reguleren. Deze meditatie helpt je bijvoorbeeld je spirituele balans te vinden: leg de rug van je hand in je rechterhandpalm, de rechterduim in het midden. Leg de linkerduim over de rechter tot een kruis. Leg de handen op je hartcentrum, de handpalmen naar binnen. Sluit je ogen, adem diep in- en uit en luister ondertussen naar de ontspannende mantra ‘Dhan Dhan Ram Das Gur’.

 

 

 

Top