Luisterkind

luisterkindIn één sessie een positieve verandering bij je kind

Ze houdt niet van vakjes en labeltjes. Ze gaat het liefst het gesprek met kinderen zo open mogelijk in. Diana van Beaumont wil het kind het geluk weer teruggeven en daar slaagt ze goed in. Nog geen drie jaar geleden gaf ze de werkzaamheden, die ze al een aantal jaar deed, een naam; De Luisterkind methode. Vanaf dat moment heeft alles een enorme vlucht genomen; Ruim 1500 kinderen en volwassenen heeft ze in de afgelopen drie jaar weer op rit geholpen. Meer dan 100 mensen heeft ze, sinds eind 2012 opgeleid om volgens haar methode te werken. Uit meer dan 22 landen over de hele wereld komen de hulpvragen voor een Luisterkind afstemming. De resultaten zijn zo duidelijk zichtbaar, dat ook de reguliere gezondheidszorg en het onderwijs er niet meer omheen kunnen. Ze werkt vol passie en overgave, met maar één doel; zoveel mogelijk mensen hun geluk weer terug laten vinden.

Diana van Beaumont (48 jaar) krijgt per e-mail een foto van een kind toegestuurd. Daarbij de vragen van de ouders en de problemen waar ze tegenaan lopen bij hun kind.

Diana kijkt aansluitend naar de foto en komt zo per direct in contact met het kind. Afstemmen in de energie heet dat. Ze kan de persoon op de foto vragen stellen en krijgt de antwoorden glashelder door in haar hoofd. Ze schrijft alles op en stuurt de antwoorden weer terug naar de ouder, die de foto en de vragen gestuurd heeft. Er is geen telefooncontact, geen chat of persoonlijk bezoek. Ze heeft het gesprek met het kind ‘in de lucht’.

Diana doet dit al een aantal jaren, nadat ze ontdekte dat ze op deze manier contact kon maken met een kindje in de buik van een van haar vriendinnen. Ze ontdekte dat de kinderen zelf de antwoorden kunnen geven, waarom ze slecht slapen, niet goed in hun vel zitten, nog in bed plassen, asociaal gedrag vertonen en ga zo maar door.

Diana vraagt wat er schort en wat er aan gedaan mag en kan worden. De kinderen geven antwoord, op afstand, en Diana schrijft het op. Inzichten en handvatten voor ouders en daarbij zoveel duidelijkheid, dat de problemen vaak al tijdens het gesprek met het kind opgelost worden en het gedrag van het kind aansluitend zienderogen verandert.

Samenwerking met de reguliere gezondheidszorg en het onderwijs De resultaten van zo’n Luisterkind afstemming zijn verbluffend. Ouders die al jaren met hun kinderen in het reguliere zorg circuit op zoek zijn naar oplossingen voor de problemen van hun kind, krijgen van Diana van Beaumont glashelder te horen waar de oorzaak van het probleem te vinden is. Ze weet daarnaast vaak genoeg met haar Luisterkind Methode binnen één gesprek met het kind het probleem te verhelpen en handvatten te geven waar ouders mee verder kunnen.

Zo kunnen verlegen kinderen na een Luisterkind gesprek met Diana van Beaumont zich beter uiten, houdt het poepen in de broek al snel op, wordt er ’s nachts weer fijn doorgeslapen, verandert het eetgedrag aanzienlijk, ziet men al snel sociaal gedrag ontstaan, wordt er beter gecommuniceerd, ontstaat er meer respect en inzicht tussen gezinsleden, wordt de concentratie verbeterd en ga zo maar door. De lijst is eindeloos lang.

Het enige wat Diana van Beaumont en haar Luisterkind Werkers doen, is volledig open luisteren naar het kind, zonder welke beperking dan ook. Zij gaan ook niet uit van standaarden, labels of vooroordelen, maar gaan samen met het kind op zoek naar de oplossing.

Er is menig ouder die de Luisterkind afstemming, zoals Diana van Beaumont het noemt, meeneemt naar de Intern Begeleider op school, de juf en meester, de huisarts, de (kinder)psycholoog, de Persoonlijk begeleider en logopediste. De professionals in kwestie verwijzen de ouders ook met regelmaat door om een Luisterkind afstemming op het kind te laten doen en die informatie van het kind mee te nemen in de behandeling of de aanpak. Diana vlakt de reguliere gezondheidszorg niet uit, maar ziet juist de mogelijkheden om samen te werken en de Luisterkind afstemming als een positieve toevoeging te zien binnen het behandelprogramma en daarmee het proces naar herstel aanzienlijk versneld kan worden.

Wat speelt er bij je kind?

Veel ouders hebben geen optimaal beeld van hoe hun kind zich voelt, welke wensen het heeft en hoe ze daar in kunnen helpen. Met een Luisterkind afstemming van Diana van Beaumont, wordt dit glashelder verwoord. Annemieke Oldenkotte, de moeder van Sem zegt: “Dankzij de Luisterkind afstemming van Diana, is onze zoon Sem weer een onderdeel van zijn voetbalgroep en staat hij er niet meer zo verloren en alleen bij!”

Diana heeft geen fysiek contact met de kinderen, maar werkt volledig op afstand, via de lucht, de energie. Ouders mogen alle vragen stellen die ze hebben, zodat ze hun kind aansluitend aan de Luisterkind afstemming zo goed mogelijk kunnen begrijpen.

Deze methode is ook zeer geschikt voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, mensen in coma of met Alzheimer. Aanvragen van over de hele wereld

Op dit moment zijn er 100 Luisterkind Werkers opgeleid. Ze komen uit Nederland, Belgie en Frankrijk. Ze werken allemaal op dezelfde wijze als Diana van Beaumont; de aanvraag van de ouder via de e-mail, de vragen erbij, de foto erbij, ze kijken naar de foto en de naam en het gesprek ontstaat in de energie.

De aanvragen voor een Luisterkind afstemming komen ondertussen al uit meer dan 22 landen. Van Frankrijk tot Singapore, van Zweden tot Zuid Korea en van Ibiza tot Amerika.Juist omdat het werken met de Luisterkind Methode via de energie gaat, en er geen praktijkruimte is, is er geen beperking in reisafstand, waardoor men vanuit alle hoeken van de wereld een aanvraag kan doen.

Diana wordt dan ook met meer dan grote regelmaat ‘dé mama van de kinderen van de hele wereld’ genoemd.

Lezingen en boeken

Diana geeft lezingen waarbij ze zich, vanuit haar enorme liefde voor het werk, durft te laten gaan in de emoties die daarbij naar boven komen. Ze spreekt vol passie en vuur, weet wat ze wil en draagt ook uit. Niet met een Power Point presentatie, maar volledig uit haar hart. Daarnaast heeft Diana een viertal boeken uitgegeven, die allemaal inspirerend werken op het welzijn van de mens. Deze zomer komen er nog twee boeken bij.

De Luisterkind Methode begint een begrip op zich te worden en dit zet Diana van Beaumont het liefst zo groot mogelijk in de wereld neer.

Volgens Diana verdient ieder kind en volwassene het beste in zijn of haar leven en daar draagt ze meer dan graag haar steentje aan bij.

Graag zou Diana van Beaumont uitgenodigd willen worden, om te komen praten over de Luisterkind Methode.

Mochten er nog vragen zijn of interesse in een interview met Diana van Beaumont, neem dan contact op via

Gabrielle van Brussel - PR en Marketing

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel 06- 24736486

Diana van Beaumont

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel 06- 41456878

Website: www.dianavanbeaumont.nl

Top