Hidden Science: Are we living in a holographic universe?

Afdrukken

matrix2We horen wel vaker dat het menselijk leven een droom is, een matrix, een optisch bedrog, of een virtuele realiteit. Hoe kun je daaraan ontsnappen. Hoe word je wakker, hoe kom je in de werkelijke werkelijkheid? Laat dit je inspireren om te ontwaken uit de schijnwereld.

 

 

Het holografisch principe leert ons dat een tweedimensionaal oppervlak alle informatie bevat die nodig is om een driedimensionaal object, bijvoorbeeld het universum, te beschrijven.

Data die een beschrijving van een object in de ruimte – een mens of een komeet – bevatten kunnen verborgen zijn in de echte platte versie van het heelal. In een zwart gat worden alle objecten die erin vallen gevangen door oppervlakteveranderingen, wat betekent dat de objecten worden opgeslagen als ‘geheugen’ of als data, in plaats van een fysiek voorwerp.

Het hele universum kan worden gezien als een ‘tweedimensionale structuur die wordt geprojecteerd op een kosmologische horizon’. Anders gezegd: het universum dat wij denken te bewonen is een 3D-projectie van een 2D-parallel heelal.

Japanse onderzoekers hebben onlangs wiskundig bewijs geleverd waaruit zou blijken dat het holografisch principe correct is. In 1997 suggereerde theoretisch natuurkundige Juan Maldacena dat het universum bestaat uit negen dimensies ruimte en één dimensie tijd.