Maak van de wereld een betere plaats

Afdrukken

global meditationKijk naar uzelf. U wilt dat de wereld een betere plaats is. Nochtans lukt het u waarschijnlijk niet om altijd dat goede te doen dat u zich voornam te doen. Kijk in uw directe omgeving, de meeste mensen willen goed doen.

 

 

Het lukt hen niet altijd, maar wat voor keus hebben mensen van goede wil anders dan elke dag weer proberen het beste te doen? Kwaad tegenover kwaad lost niets op, integendeel.

 

U en ik zijn op ons ergst wanneer we anderen willen dwingen betere mensen te worden. Daar is nog nooit iets goeds uit voorgekomen. Daarbij, wie zijn u en ik om anderen de les te lezen? Hoeveel fouten maken we zelf niet elke dag? Maar laten we eerlijk zijn: We kruipen rond in de loopgraven van ons eigen gelijk en vuren onze schoten af over een onbegrepen niemandsland naar een onbekende vijand die op zijn beurt hetzelfde doet.

We hebben de neiging om iedereen op te leggen te worden zoals wijzelf. Maar wat is er zo goed aan ons dat we zouden eisen dat anderen zijn zoals wij? Het beste wat we zouden kun doen is om zo goed mogelijk te leven. U wilt dat de wereld een betere plaats is? Wees mild voor uw eigen en andermans fouten. Bestrijding van onrecht leidt anders tot nog groter onrecht. Kijk in uw hart en vermurw uzelf een beter mens te zijn. 

Bron: http://betaalbaareten.wordpress.com