Change think positive (magazine)

Afdrukken

change magazineHet hersftnummer van magazine 'Change, think positive' verschijnt binnenkort. Change is meer dan zomaar een blad. Er is liefde voor de mens en moeder Aarde, maar er zijn ook volop activiteiten en workshops.

 

Hopelijk ga jij evenveel van dit herfstnummer genieten als wij dat deden tijdens de realisatie ervan. Want zeg nu zelf, van schrijven (wij) en lezen (jij) over relaties en meer bepaald over de man-vrouwbalans, over hoe mensen zin geven aan dit aardse leven, over gezond zijn door meer energie op te bouwen met daarbovenop dan nog eens vele inspirerende ‘change’- verhalen… Dat is toch ‘goud waard’ in deze tijden, niet? Met jou, lieve lezer, deel ik graag mijn persoonlijke belevingen rond deze thema’s. Laat jij mij ook weten hoe het er bij jou mee gesteld is? Als je vragen hebt of dingen wil delen, laat het me weten op onze site of via een eenvoudig mailtje. Wie weet, kom je ermee in onze volgende editie!

Zingeving Wat heb ik genoten van mijn opzet om mijn spiritueel leraar Roland te koppelen aan CHANGE-fotografe Selina in het format ‘In contrast’. Hierin gaat CHANGE op zoek naar datgene wat twee uitersten met elkaar verbindt in plaats van naar wat hen scheidt. Roland leerde mij zoveel jaren geleden de wereld van spiritualiteit kennen in de vorm van yoga, meditatie, workshops rond geld, relaties en zo veel meer. Vier jaar geleden was ik nog een van zijn leerlingen tijdens een van de zomercursussen die hij in de Dordogne organiseert. Roland is helemaal aards geworden. “Spiritualiteit is tegenwoordig zeer aards”, zegt hij hierover, “je kan het elk uur van de dag ‘be-leven’.” En daar ben ik blij om want dergelijke aardse beleving van spiritualiteit is een heuse levenskunst, wat mij betreft. Uiteraard is iedereen vrij om zijn of haar leven zin te geven zoals hij of zij dit wilt, maar het is in elk geval uitdaging om van elke minuut bewust te zijn wat het leven je wilt vertellen… en uiteraard daarmee aan de slag te gaan. Selina bewonder ik niet alleen voor de prachtige foto’s die ze steeds weer afl evert maar nog meer voor de manier waarop ze zin geeft aan haar leven. God is haar numero uno, haar houvast in dit leven… Sta jij nu even stil bij jouw leven, lieve lezer? Wat heeft het leven jou tot op vandaag verteld? Wat doe jij om een vervuld leven te leiden?

Energie Mijn overbezorgde moeder wil per se dat ik stop met zo hard te werken. Ze vindt dat het tijd is om af te bouwen want ik zou wel eens ziek kunnen worden van zo’n druk leven. Dan antwoord ik haar altijd: “Mama, ik heb me nog nooit zo goed in mijn vel gevoeld.” Ook al spreekt de spiegel dit soms tegen, ik voel me maar half zo oud als ik ben, ik hou van wat ik doe, de vele positieve mensen en dingen om mij heen geven mij tonnen energie. Soms zwicht ik wel voor wat energierovende dingen zoals een glaasje wijn (alcohol), een kop koffi e (cafeïne) of een broodje kaas (gluten en dierlijke eiwitten) maar ik geniet er dan zo enorm van dat dit dan weer energie geeft, toch? Binnenkort ga ik eens het antitoxische dieet van dr. Peter Aelbrecht volgen. Niet dat ik ziek ben, integendeel, ik ben gewoon heel bewust bezig met mijn gezondheid en wil mijn energiepeil zo hoog mogelijk opbouwen. Lieve lezer, ik wens je super veel energie tijdens het lezen van al die inspirerende interviews. Aarzel niet jouw ‘energie’-ervaringen te delen en mocht je vragen hebben, dat kan vanaf nu via onze website op de rubriek‘Vraag het aan CHANGE’.

Man-vrouwbalans Ik deelde het al eerder met jou, lezer, ik ben eraan toe om de komende edities helemaal vanuit mijn vrouwelijke stuk te maken. Ik kwam eigenlijk tot de conclusie dat tot op heden geen enkele vrouwelijke manager vanuit haar vrouwelijke kant opereert. Of ken jij een vrouwelijke leider die aan top staat dankzij de kwaliteiten als zachtheid, geduld, intuïtie, luisteren, vertrouwen, passiviteit.. Kijk naar iemand als Madonna die aan de top blijft staan maar dit blijft doen vanuit haar mannelijke kracht. Ik denk dat de tijd rijp is dat zowel vrouwelijke als mannelijke leiders in balans komen. De wereld heeft behoeft aan bovenvermelde vrouwelijke aanpak. Wil je hierover verder praten, dingen delen? Dat kan via onze site met eenklik op diezelfde nieuwe knop.

Onze CHANGE Happens staat opnieuw vol boeiende activiteiten van onszelf en in co-creatie met zoveel co-changers. Maak kennis met onze nieuwste Friends, Partners en Believers in CHANGE en niet te vergeten onze CHANGELS+*. Wil je jouw dag beginnen met een typische CHANGE-quote van een CHANGER uit ons blad? Schrijf je dan in voor de CHANGE Daily Mail. Onze Weekly Mail geeft een overzicht van wat er allemaal te beleven valt. En last but not least hoop ik jou persoonlijk te mogen ontmoeten op onze allereerste CHANGE Day. Vergeet bij je inschrijving zeker niet je workshop naar keuze aan te duiden. Er is veel CHANGE in the air deze herfst…

Positieve Groet Gina De Groote Bezielster/Hoofdredactrice

http://changethinkpositive.be/

 

Strip Gina De Groote