THE CONNECTED UNIVERSE

universeAlles in het universum is met elkaar verbonden, van de kleinste deeltjes tot de grootste structuren. De ruimte geeft materie zijn vorm, niet andersom.Dat stelt onderzoeksdirecteur van het Hawaii Institute for Unified Physics (HIUP) Nassim Haramein in een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Physical Review and Research International.

 

“Materie bestaat voor 99,9 procent uit ruimte,” zei Haramein. “Volgens de kwantumveldtheorie gaat de trilling van de structuur van de ruimtetijd extreem snel. Als je ook maar een fractie van alle energie in de trillingen in de ruimte in je pink zou kunnen opslaan, zou je de hele wereld honderden jaren van energie kunnen voorzien.”

Proton

Zelfs van het proton, een heel gewoon deeltje, weet de wetenschap niet precies hoe groot het is. Metingen van twee jaar geleden spraken oudere al tegen. Centraal in de studie van Haramein staat een voorspelling over de diameter van het proton, die inmiddels is bevestigd door het Paul Scherrer-instituut in Zwitserland.

“Protonen vormen de bouwstenen van het universum, ze bevinden zich in het centrum van elk atoom,” zei algemeen directeur van de Resonance Project Foundation Chris Almida, die met Haramein samenwerkt. “Het is essentieel dat we de structuur van protonen goed begrijpen als we willen begrijpen hoe alles in het universum met elkaar verbonden is.”

Standaardmodel

“De voorspelling van Nassim is inmiddels bevestigd terwijl het standaardmodel van de deeltjesfysica er flink naast zit,” ging Almida verder. De benadering van Haramein kan leiden tot nieuwe ontdekkingen op het gebied van energie, transport en zelfs ruimtevaart.

De studie Kwantumzwaartekracht en de Holografische Massa is hier (pdf) terug te lezen. De ideeën van Haramein worden uitgelegd in een nieuwe documentaire van filmmaker Malcom Carter. De trailer is hieronder te bekijken:

 

 

Bron: Hiup.org

Top