Levels of Consciousness

schumann resIn het boek Macht vs Force door David R. Hawkins, er is een hiërarchie van niveaus van het menselijk bewustzijn.Het is een interessant paradigma.Als je het boek leest, het is ook vrij eenvoudig te achterhalen waar je valt op deze hiërarchie op basis van uw huidige levenssituatie.

 

Van laag naar hoog, de niveaus van bewustzijn zijn: schaamte, schuld, apathie, verdriet, angst, begeerte, woede, trots, moed, neutraliteit, bereidheid, acceptatie, reden, liefde, vreugde, vrede, verlichting.

Hoewel we kunnen pop in en uit verschillende niveaus op verschillende tijdstippen, meestal is er een overheersende "normale" toestand voor ons.Als je dit leest blog, is de kans groot dat u ten minste op het niveau van moed, want als je op een lager niveau, zou je waarschijnlijk geen bewuste interesse in persoonlijke groei.

Ik ga op deze niveaus in orde, vooral gericht op degenen tussen moed en rede, want dat is het bereik waar je het meest waarschijnlijk om te landen.De labels zijn Hawkins '.De beschrijvingen van elk niveau zijn gebaseerd opHawkinsbeschrijvingen ', maar vermengd met mijn eigen gedachten.Hawkins definieert dit als een logaritmische schaal, dus er zijn veel minder mensen op de hogere niveaus dan bij de lagere.Een toename van het ene niveau naar het andere zal leiden tot een enorme verandering in je leven.

Shame - Slechts een stap boven de dood.Je bent waarschijnlijk overweegt zelfmoord op dit niveau.Ofwel dat of je bent een seriemoordenaar.Beschouw dit als self-directed haat.

Schuld - Een stap boven schande, maar je kan nog steeds met gedachten aan zelfmoord.Je denkt van jezelf als een zondaar, niet in staat om jezelf vroegere fouten vergeven.

Apathie - Feeling hopeloos of het slachtoffer worden.De toestand van aangeleerde hulpeloosheid.Veel daklozen zijn hier vast.

Grief - Een staat van voortdurende verdriet en verlies.Je zou hier beneden vallen na het verliezen van een geliefde.Depressie.Nog steeds hoger dan apathie, omdat je beginnen om de gevoelloosheid ontsnappen.

Angst - Het zien van de wereld als gevaarlijk en onveilig.Paranoia.Meestal zult u hulp nodig hebt boven dit niveau te stijgen, of je voor een lange tijd gevangen blijven, zoals in een gewelddadige relatie.

Desire - Niet te verwarren met het stellen en bereiken van doelen, dit is de ernst van de verslaving, verlangen en lust - voor geld, goedkeuring, macht, roem, enz. Consumentisme.Materialisme.Dit is het niveau van het roken en het drinken en aan de drugs.

Woede - het niveau van frustratie, vaak van het niet hebben van uw wensen voldaan op het lagere niveau.Dit niveau kunt u aansporen tot actie op een hoger niveau, of het kan je vast in haat te houden.In een gewelddadige relatie, zul je vaak ziet een woede persoon in combinatie met een angst persoon.

Trots - Het eerste niveau waar je begint te voelen goed, maar het is een vals gevoel.Het is afhankelijk van externe omstandigheden (geld, prestige, etc), dus het is kwetsbaar.Trots kan leiden tot nationalisme, racisme, en godsdienstoorlogen.Denk nazi's.Een staat van irrationele ontkenning en defensief.Religieus fundamentalisme is ook geplakt op dit niveau.Je wordt zo nauw verstrikt in je overtuigingen die je ziet een aanval op je geloof als een aanval op jou.

Courage - Het eerste niveau van de ware kracht.: Ik heb een vorige post over dit niveau gemaaktMoed is de Gateway.Dit is waar je begint te zien het leven als uitdagend en spannend in plaats van overweldigend.Je begint aan een flauw vermoeden van interesse in persoonlijke groei, hoewel op dit niveau zul je waarschijnlijk iets anders, zoals het opbouwen van vaardigheden, carrière, onderwijs, etc. Je begint aan je toekomst zien als een verbetering van je verleden, in plaats van het noemen dan een voortzetting van dezelfde.

Neutraliteit - Dit niveau wordt belichaamd door de uitdrukking, ". leven en laten leven" Het is flexibel, ontspannen en ongebonden.Wat er ook gebeurt, rolt u met de stoten.Je hoeft niets te bewijzen.Je voelt je veilig en goed opschieten met andere mensen.Veel zelfstandigen zijn op dit niveau.Een zeer comfortabele plek.Het niveau van zelfgenoegzaamheid en luiheid.Je bent het verzorgen van uw behoeften, maar je hoeft niet duw jezelf te hard.

Bereidheid - Nu dat je in principe veilig en comfortabel, je gebruik maken van je energie efficiënter te maken.Net rondkomen is niet goed genoeg meer.Je begint de zorg over het doen van een goede baan - misschien zelfs je best.Je denkt na over time management en de productiviteit en met het organiseren, dingen die niet zo belangrijk voor je waren op het niveau van neutraliteit.Denk aan dit niveau als de ontwikkeling van wilskracht en zelfdiscipline.Deze mensen zijn de 'soldaten' van de samenleving, ze krijgen dingen goed gedaan en niet veel klagen.Als je op school, dan ben je echt een goede leerling, je je studie serieus en zet in de tijd om een goed werk te doen.Dit is het punt waar je bewustzijn wordt meer georganiseerd en gedisciplineerd.

Acceptatie - Nu een krachtige verschuiving gebeurt, en je bewust worden van de mogelijkheden van proactief leven.Op het niveau van bereidheid je bent bekwaam geworden, en nu wil je je vaardigheden goed te benutten.Dit is het niveau van de instelling en het bereiken van doelen.Ik hou niet van het etiket "aanvaarding" dat Hawkins gebruikt hier, maar het betekent in feite dat je begint verantwoordelijkheid voor je rol in de wereld te accepteren.Als er iets niet goed over je leven (je carrière, je gezondheid, je relatie), u uw gewenste resultaat te definiëren en te wijzigen.Je begint aan de grote foto van je leven beter te kunnen zien.Dit niveau drijft veel mensen een carrière switch, start een nieuw bedrijf, of hun voeding te veranderen.

Reden - Op dit niveau je de emotionele aspecten van de lagere niveaus overstijgen en beginnen om duidelijk en rationeel te denken.Hawkins definieert dit als het niveau van de geneeskunde en de wetenschap.De manier waarop ik het zie, als je dit niveau te bereiken, ben je in staat het gebruik van uw redeneervermogen om hun volle omvang worden.Je hebt nu de discipline en de proactiviteit om uw natuurlijke talenten ten volle te benutten.Je hebt het punt waar je zegt: "Wow bereikt.Ik kan al deze dingen te doen, en ik weet dat ik moet het goed te benutten.Dus wat is het beste gebruik van mijn talenten? 'Je neemt een kijkje in de wereld en begin maken zinvolle bijdragen.Bij de zeer hoge end, is het niveau van Einstein en Freud.Het is waarschijnlijk duidelijk dat de meeste mensen dit niveau in hun hele leven nooit bereiken.

Liefde - Ik hou niet van Hawkins 'label' liefde 'hier, want dit is niet de emotie van liefde.Het is onvoorwaardelijke liefde, een permanent inzicht in uw verbondenheid met alles wat bestaat.Denk mededogen.Op het niveau van de rede, leef je in dienst van je hoofd.Maar dat uiteindelijk wordt het een dood einde waar je in de val van de over-intellectualiseren.Je ziet dat je een grotere context dan alleen denken voor zijn eigen belang nodig.Op het niveau van de liefde, je hebt nu plaats je hoofd en al uw andere talenten en vaardigheden in dienst van je hart (niet je emoties, maar uw groter gevoel van goed en kwaad - je geweten).Ik zie dit als het niveau van het ontwaken van je ware doel.Je motieven op dit niveau zijn puur en onbedorven door de verlangens van het ego.Dit is het niveau van de levensduur van dienst aan de mensheid.Denk Gandhi, Moeder Teresa, Dr Albert Schweitzer.Op dit niveau begin je ook te laten leiden door een kracht die groter is dan jezelf.Het is een gevoel van loslaten.Je intuïtie wordt zeer sterk.Hawkins beweert dit niveau wordt bereikt slechts door 1 op de 250 mensen tijdens hun hele levensduur.

Joy - Een staat van doordringende, onwankelbaar geluk.Eckhart Tolle beschrijft deze toestand inThe Power of Now.Het niveau van de heiligen en gevorderde spirituele leraren.Gewoon het gezelschap van mensen op dit niveau maakt je ongelooflijk gevoel.Op dit niveau leven volledig wordt geleid door synchroniciteit en intuïtie.Er is geen noodzaak meer om doelen te stellen en maak gedetailleerde plannen - de uitbreiding van je bewustzijn kunt u werken op een veel hoger niveau.Een bijna-dood-ervaring kunt u tijdelijk hobbel om dit niveau.

Vrede - Total transcendentie.Hawkins beweert dit niveau wordt bereikt slechts door een persoon in 10 miljoen.

Verlichting - Het hoogste niveau van het menselijk bewustzijn, waar de mensheid combineert met het goddelijke.Uiterst zeldzaam.Het niveau van Krishna, Boeddha en Jezus.Zelfs net te denken over mensen op dit niveau kan je bewustzijn te verhogen.

Ik denk dat je dit model waardig reflectie vinden.Niet alleen mensen, maar ook objecten, gebeurtenissen, en hele samenlevingen kunnen worden gerangschikt op deze niveaus.Binnen je eigen leven, zul je zien dat sommige delen van je leven zijn op verschillende niveaus dan anderen, maar je moet in staat zijn om uw huidige algehele niveau te identificeren.Je zou op het niveau van neutraliteit het algemeen, maar nog steeds verslaafd aan roken (niveau van het verlangen).De lagere niveaus vind je in jezelf zal dienen als een drag dat de rest van je tegenhoudt.Maar u vindt er ook hogere niveaus in je leven.U kan worden op het niveau van aanvaarding en een boek lezen op het niveau van de rede en voel me echt geïnspireerd.Denk na over de sterkste invloeden in je leven nu.Welke je bewustzijn te verhogen?Welke zakken?

Een ding dat ik leuk vind aan deze niveaus van bewustzijn is dat ik terug kan traceren over mijn eigen leven en zien hoe ik heb bewegen door hen.Ik herinner me vast te zitten op het niveau van schuld voor een lange tijd - als een kind was ik geïndoctrineerd in een geloofssysteem waar ik was een hulpeloze zondaar, wordt beoordeeld volgens de normen van iemand op het niveau van de liefde of hoger.Van daaruit ben ik afgestudeerd aan de staat van apathie, gevoelloos voor het hele ding voelt.Door de middelbare school had ik het niveau van trots bereikt - ik was een straight-A student, kapitein van de Academische Decathlon team, overladen met prijzen en awards, maar ik van hen afhankelijk geworden.Ik raakte het niveau van Courage in mijn late tienerjaren, maar de moed was zeer ongericht, en ik overdreef en heb me in allerlei problemen.Ik bracht toen ongeveer een jaar in neutraliteit en bewogen door de bereidheid en acceptatie tijdens mijn jaren '20 met veel bewuste inspanning.Op dit moment ben ik op het niveau van de rede en steeds dichter en dichter bij de voltooiing van de sprong naar liefde.Ik ervaar de staat van liefde meer en vaker, en het is het begeleiden van veel van mijn beslissingen al, maar het is nog niet vast te zitten als mijn natuurlijke staat.Ik heb ook ervaren de staat van vreugde voor dagen in een tijd, maar nooit met nog geen permanentie.Die staat is een doordringend gevoel van natuurlijke euforie, alsof ik exploderende aan de binnenkant met positieve energie.Het dwingt me letterlijk te glimlachen.Ik heb in die staat voor de meeste van deze morgen, waarschijnlijk omdat ik heb nog niets gegeten vandaag (ik vind het makkelijker om die staat van bewustzijn te raken als ik eet minder of helemaal niet).

We zullen natuurlijk schommelen tussen meerdere staten in de loop van een bepaalde week, dus je zult waarschijnlijk zien een bereik van 3-4 levels waar je de meeste tijd doorbrengen.Een manier om erachter te komen uw "natuurlijke" staat is om na te denken over hoe je onder druk presteren.Als u een sinaasappel persen, krijg je sinaasappelsap, want dat is wat er in zit.Wat komt er uit je als je wordt geperst door externe gebeurtenissen?Heeft u paranoïde en uitgeschakeld (angst)?Moet je beginnen schreeuwen tegen mensen (woede)?Heeft u defensief (trots)?Wat gebeurt er met mij onder druk is dat ik word hyper-analytisch, maar onlangs had ik net een druk situatie waar ik behandeld het meestal door intuïtie, die een grote verandering voor mij was.Dit vertelt me ​​dat ik te dicht bij de onvoorwaardelijke liefde staat, omdat in die staat, intuïtie effectief kan worden geraadpleegd, zelfs onder druk.

Alles in je omgeving zal een effect hebben op uw niveau van bewustzijn hebben.TV.Films.Boeken.Websites.Mensen.Plaatsen.Objecten.Voedsel.Als je op het niveau van de rede, het kijken naar tv-nieuws (dat is voornamelijk op het niveau van angst en verlangen) tijdelijk je bewustzijn te verlagen.Als je op het niveau van schuld, zal TV nieuws eigenlijk til hem op.

Vorderen van het ene niveau naar het volgende vereist een enorme hoeveelheid energie.Ik schreef hierover reeds bij de bespreking van kwantumsprongen.Zonder bewuste inspanning of de hulp van anderen, zult u waarschijnlijk gewoon op uw huidige niveau tot enkele kracht van buitenaf in je leven komt.

Let op de natuurlijke progressie van niveaus, en te overwegen wat er gebeurt wanneer u probeert om short-cut het proces.Als u probeert om het niveau van de rede te bereiken voordat het beheersen van zelfdiscipline (bereidheid) en het stellen van doelen (acceptatie), zul je ook ongeorganiseerd en ongericht om je geest te gebruiken om zijn volle omvang te zijn.Als u probeert om jezelf tot het niveau van liefde voor je reden onder de knie hebt, zul je last hebben van goedgelovigheid en kan eindigen in een sekte.

Going up zelfs een niveau kan zeer moeilijk zijn, de meeste mensen dat niet doen in hun hele leven.Een verandering in slechts een niveau kan radicaal alles veranderen in je leven.Dit is waarom mensen onder het niveau van moed is niet waarschijnlijk dat de vooruitgang zonder externe hulp.Moed is nodig om te werken aan dit bewust, het komt neer op herhaaldelijk wedden je hele realiteit voor de kans om meer bewust en bewust te worden.Maar wanneer je dat volgende level te bereiken, besef je duidelijk dat het een goede gok.Bijvoorbeeld, wanneer u het niveau van moed hit, al uw verleden angsten en valse trots lijken dom om je nu.Wanneer u het niveau van aanvaarding (stellen en bereiken van doelen) te bereiken, kijk je terug op het niveau van de bereidheid en zie je als een muis die op een loopband - je was een goede loper, maar je nam niet op een richting.

Ik denk dat het belangrijkste werk kunnen wij als mensen doen is om onze individuele niveau van bewustzijn te verhogen.Wanneer we dit doen, we spreiden hogere niveaus van bewustzijn voor iedereen om ons heen.Stel je voor wat een ongelooflijke wereld dit zou zijn als we tenminste konden krijgen iedereen aan het niveau van aanvaarding.Volgens Hawkins woont 85% van de mensen op aarde onder het niveau van moed.

Wanneer u tijdelijk de hogere niveaus te ervaren, kunt u zien waar u naast moet gaan.Je hebt een van die momenten van helderheid waar je begrijpen dat de dingen moeten veranderen.Maar als je zinken in de lagere niveaus, dat het geheugen wordt vertroebeld.

We moeten bewust blijven nemen ons terug naar de bronnen die ons kunnen helpen voltooien de volgende sprong.Elke stap vereist verschillende oplossingen.Ik herinner me bij het maken van de verschuiving van neutraliteit bereidheid, luisterde ik naar time management tapes bijna elke dag.Ik verdiepte me in bronnen gemaakt door mensen op het niveau van bereidheid tot ik uiteindelijk verschoven.Maar een boek over time management zal van weinig nut voor iemand die op het niveau van trots zijn, ze zullen het begrip met veel defensief verwerpen.En time management is zinloos om iemand op het niveau van de vrede.Maar je kunt niet de hogere niveaus te raken als je niet eerst de knie hebt de basis.Jezus was een timmerman.Gandhi was een advocaat.Boeddha was een prins.We moeten allemaal ergens beginnen.

Kijk eens naar deze hiërarchie met een open geest en kijk of het leidt je tot nieuwe inzichten die u kunnen helpen de volgende stap in je eigen leven te nemen.Geen niveaus zijn niet meer goed of fout dan anderen.Probeer niet om je ego verpakt in het idee dat op een bepaald niveau, tenzij u bent momenteel op het niveau van trots natuurlijk.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op StevePavlina.com.

Dit artikel wordt aangeboden onder Creative Commons licentie.Het is prima om het overal publiceren.

 

Top