Zomaar wat zomertips

Afdrukken

bloemen13Zomaar wat zomertips, nieuwsbrief Lilian Ferru. 

 

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website

 

Be Happy

Lieve Jij,
 
Het is voor velen vakantietijd. Heerlijk chillen, in de wetenschap dat jij niets hoeft te doen. Ontspannen, overgave, vertrouwen, dat zijn zomaar een aantal woorden die in me opkomen. Verheugd was ik, toen ik zag dat er bij de supermarkt gestaakt was met de verdeling van ‘schone en vieze’ karretjes. Er hing een briefje aan het raam, met de mededeling dat je zelf het karretje kon poetsen, mocht je dat willen. Inderdaad, zoek het gewoon zelf uit. Laat iedereen zelf beslissen en vertrouw op het gezonde oordeel en het licht in de mens.
 
Ik heb het zo vaak gezegd: stress maakt ziek, vreugde geneest, maar ook dat de mens tot zoveel in staat is. Als we ons niet meer bezig houden met de oneindige lijst van onoplosbare problemen, maar ons puur focussen op onze grootsheid, dan kunnen we genezen van alles wat ons weerhoudt om de Bron te kennen. Buiten dat, gaat het leven gewoon door. Hier wat tips en aanbevelingen.
 
Kijktip: Sinds vandaag staat er een nieuw interview met hypnotherapeut Jeffrey Koot op youtube. Het is niet met mij, maar het is wel een inspirerend en diepgaand gesprek over hoe je voorbij de mind het onderbewuste kunt herprogrammeren. youtube.com/watch?v=05Sbl1hNH0c
 
Leestip: Een van de heftigste boeken die ik ooit heb gelezen is van Rick Blekking: ‘Over de muur en terug.’ Het is een historische roman van na de val van de Berlijnse muur, waar een oude man terugblikt op zijn leven. Een tijd geleden heb ik het geredigeerd. Het greep me aan, omdat het zoveel aspecten van het menszijn beschrijft. Het is een overdonderde reis door de bizarre Europese geschiedenis. Iets dat je altijd bij blijft. Nu verkrijgbaar bij bol.com  
 
Huishoudelijke tip: Heb je ook soms last van een verstopte afvoer? Twee schepjes baking soda met een scheut azijn, een half uurtje laten intrekken en het is opgelost. Zo hoef je het agressieve spul niet te gebruiken. Stinkt het riool na een regenbui. Doe dan hetzelfde en leg een natte doek op de afvoer. Dat bespaart veel geld.

Muziek: Mijn favoriete muziekstream op Spotify is Nirvana Lounge. Eindeloos genieten op zwoele avonden en meedrijven op de flow.

Ochtenddrankje: Een heerlijk fris drankje voor op de nuchtere maag. Een half schepje baking soda, een half schepje Vitamine C kristallen, een half schepje magnesium, en een halve citroen. Goed mengen met water, en in een keer opdrinken. Zo kun je de dag vooruit.

Meditatie gedachte: Wie of wat bepaalt jouw waarde? Het is niet je uiterlijk, het succes, het werk dat je doet, of de auto die je rijdt, maar het licht in jou. Jouw waarde is al bepaald door de Bron. Herhaal tot vervelens toe: ‘Ik ben en blijf zoals de Bron mij heeft geschapen.’ Deze gedachte zal je bevrijden.

Ontspanning: Schaf een huisdier aan. Een parkiet, konijn, of een kat. Vertel het dier hoeveel je van hem houdt. Knuffel, knuffel, en knuffel de hele dag door. Voor ik ga slapen, neem ik mijn kittens nog eens in mijn armen, soms huil ik gewoon van geluk en zweef ik zo mijn bed in. Dit inspireert om mijn liefde nog meer te uiten. Als mensen om je lachen, lach dan mee.

Creativiteit: Schrijf gewoon eens je gedachten op, zonder censuur. Maak een zielenboekje voor jezelf. Stel jezelf vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is mijn missie? Wat heb ik geleerd? Wat vond ik moeilijk? Maak er een fotoboekje van met mooie afbeeldingen en deel het uit aan je vrienden.
 
Moedig zijn: Durf sorry te zeggen. Heb de moed om je kwetsbaar op te stellen. Bel iemand op die je dwars zit, of stuur die persoon een bloemetje of een brief. Vertel jouw kant van het verhaal zonder verwijten. Hang een ballon aan zijn of haar deur. Ik stuur graag bloemetjes, omdat ik weet hoe het voelt om zelf verrast te worden met een mooi boeket. Het maakt zoveel goed. Liefde kost niets en die paar tientjes komen in veelvoud bij je terug.

Niets is onmogelijk: In het licht is niets onmogelijk. Ineke heeft onder begeleiding van Paul haar krukken aan de wilgen gehangen en is gestopt met alle medicatie. Het gaat zo goed met haar. Benigna zit in een heftige overgangsperiode, toch heeft ze een heel nieuw project opgestart: Het Chill Out House. Marianne straalt en is gelukkig na moeilijke jaren. Ze staat zoveel sterker in haar schoenen. Tania heeft allerlei indrukwekkende dromen, waarvan Paul zegt dat er niet over gesproken mag worden. Marieke heeft alles op alles gezet om haar kat Vanille te redden, na een auto ongeluk. Vanille herstelt voorspoedig na deze overvloed aan liefde. Jose ziet steeds meer spoken uit het verleden verdwijnen en merkt dat ze alsmaar zachter wordt. Ook jij bent een wonderdoener. Laten we alles vergeven.

Politiek: Kijk verder dan je neus lang is. Kijk voorbij de propaganda. Alles wat op angst is gebaseerd is je aandacht niet waard. Blijf in het midden, ben mild maar niet blind. Weet dat kranten en tv gemanipuleerd zijn en er een eigen agenda op na houden. Blijf alert, blijf jezelf trouw.

Genieten: Koop een fles champagne en combineer je eerste slokje met een aardbei. Laat het bruisen in je mond. Heerlijk. Niets zo vervelends als warme witte wijn in de zomer. Leg het glas eerst in de vriezer voordat je het drankje inschenkt, dan blijft het langer koud en een ijslaagje staat ook wel cool.

Staren: Kijk eens wat vaker naar de sterren of naar de wolken. Als ik naar de hemel kijk vergeet ik de tijd. Dan zit ik met Paul in ons tuintje, met de blik omhoog. Soms staar ik naar een boom of een struik, en kan ik zomaar een lichtveld zien. God is in alles dat ik zie.

Innerlijke vrede: Dat is weten dat er een Hogere Orde is, een levenskracht die jou draagt. Je bent niet alleen. Geef al je oordelen uit handen, stop met jezelf te vergelijken, laat los wat je niet meer dient. Ben de liefde die je bent. Liefde laat vrij. Geef iedereen toestemming om niet van je te houden. Geef de behoefte op. Je bent al compleet. Dit is zo’n rustgevende gedachte.

Gezondheid: Realiseer dat jij niet je lichaam bent. Scan je lichaam elke ochtend en elke avond, met de gedachte dat het neutraal is. Het lichaam hoeft jouw drama niet uit te leven. Het is gewoon een communicatiekanaal, meer niet. Maak je los van de identificatie. Ik vind het heerlijk om hiermee te oefenen en, als het lijf protesteert, om hier aandachtig naar te kijken. Ik ben vrij en jij ook.  Dat staat allemaal in mijn boek: ‘Licht op genezing.’

Spirituele wijsheid: Bedenk dat je niets hoeft te doen. Jij staat onder leiding. Het besef dat je niets hoeft te doen, is een levenslange vakantie. Je hoeft niets te plannen, niets te beslissen. Je hoeft alleen maar te vragen, te luisteren, en het uit te voeren. Een gelukkige leerling is een ontspannen leerling. Hij komt altijd daar waar hij wezen moet. Be happy!

Veel liefs, Lilian

Ps, Deze zomer gaan we niet ver van huis. We willen onze kittens, Baghwan en Lisa, niet te lang alleen laten. Daarom plannen we de healings voorlopig alleen in Brunssum, in het Chill Out Huis. In september zijn we bij Kristin in Anzegem, (bijna vol). Daarna plan ik de nieuwe agenda. In de maanden augustus en september is er ruimte voor een beperkt aantal privé healings. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zondagmiddag, 26 juni, is er gelegenheid om persoonlijk bij een healing van Paul te zijn. Je wordt even losgeweekt van alle wereldse toestanden en opgetild naar een hoger bewustzijnsniveau. Paul nodigt zijn Lichtvrienden uit. Zij doen wat nu voor jou nodig is. Met vooraf een korte oefening om met innerlijke visie te kijken. De agenda staat op de website: jijbenteenwonder.nl Met mooi weer is de healing buiten. We zijn in het sfeervolle Chill Out House in Brunssum.
 
Gastvrouw is Benigna Consten, vriendin en een van de heilige vrouwen. Benigna maakt indrukwekkende droomvangers en heeft van haar grote huis een oase gemaakt. Het is mogelijk om te overnachten, of om een kort verblijf te boeken om even helemaal tot rust te komen. De healings van Paul werken drie dagen door. Zou het niet fijn zijn om dit volledig in me-time toe te staan? In het Chill Out House bevindt zich in de nok een bijzonder mooie tempel voor stilte en afstemming. Me time is goddelijke tijd. Het is de tijd die je aan jezelf geeft. benigna.nu
 

Ps: Dankjewel, dankjewel. Aan alle lieve mensen voor hun donaties aan het Angelfonds. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Al wat je geeft is aan jezelf gegeven. Dankjewel voor de liefde in je hart.  

Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A