Lilian Ferru: Tanja Huissoon, ‘Licht op vorige levens’

Afdrukken

remote viewingInterview over vorige levens en zielsontmoetingen, met Tanja Huissoon, auteur van: 'Het gaat nooit voorbij'

 

 

Lieve mensen

Ik had er geen zin in, in het gesprek met Tanja Huissoon. Ik had haar voor een interview uitgenodigd, nog voor ik haar debuutroman had gelezen. Toen ik het boek uit had, heb ik onze afspraak afgezegd. Niet om haar, maar om het verhaal dat onder mijn huid kroop. Ik heb er zelfs van gedroomd. Wie wil zich bezig houden met de tweede wereldoorlog als de zon schijnt? Ik niet. Toch is het interview ervan gekomen, want dit boek gaat zoveel verder, voorbij de sluier van de tijd, over zielsontmoetingen.

Bestaat reïncarnatie? Is het mogelijk om je vorige levens te herinneren? Kan een vorige leven impact hebben op je huidige relatie? Tanja Huissoon vertelt over hoe nachtmerries haar terug brachten naar kamp Birkenau in 1944, waar ze in vreselijke omstandigheden moest zien te overleven. Een SS-er kwam haar te hulp. Beide bekochten dit met hun leven. Anno 2018 heeft dat nog steeds gevolgen. In haar debuutroman: ‘Het zal nooit voorbij zijn’, verweeft Tanja Huissoon de beelden die zij innerlijk heeft gezien. In dit indringend verhaal vloeien heden en verleden in elkaar over. Wanneer is het genoeg? Wanneer is iets geheeld? Hoe zit het met karma, de wet van oorzaak en gevolg, en de wet van aantrekking? Heeft de mens iets geleerd van deze zwarte pagina in de geschiedenis? Juist in deze tijd waar polariteit steeds meer aan populariteit wint? Hoe kun je het verleden helen? Hoe kun je het collectieve trauma en de angst oplossen? Er is maar één antwoord: door je licht in de duisternis te laten schijnen. Het wordt een meer dan interessant gesprek. Met ook verwijzingen naar de Kabbala. Hoe ontstijg je van het Rad van geboorte en wedergeboorte? Wat kan de mens doen om herhaling te voorkomen? Alles begint bij jezelf en weten dat je compleet bent.

Waar ben je nu, terwijl je dit leest? Ik zit buiten onder de sterrenhemel met mijn laptop. Ik kan doen wat ik wil. Nergens dreigt gevaar. In de koelkast is eten, en ook een wijntje. Wat een luxe, als je erbij stilstaat. Hoe fijn is het om in vrede te leven. Hoe heerlijk is het als je iets voor je medemens kunt betekenen. Dat we nooit meer teruggaan naar de onwetendheid van het verleden. Het enige dat er toe doet is elkaar lief hebben, en waar nodig steunen.

Liefs Lilian

Het interview met Tanja Huissoon