De goednieuwskrant.nl is jarig en bestaat drie jaar

champagne newyearOp 25 mei 2013 is degoednieuwskrant.nl opgericht door Lilian Ferru. De bezoekersaantallen zijn langzaam maar zeker gestegen. Vandaag de dag mogen we ons verheugen op veel belangstelling.

 

 

Onlangs de website geheel vernieuwd. De afbeeldingen zijn groter, de artikelen staan onder elkaar, een aantal rubrieken zijn samengevoegd, de indeling is veranderd,en er zijn nieuwe pagina’s. Creatieve duizendpoot Martien Kooy heeft niet alleen de oorspronkelijke website ontworpen, maar ook zijn licht laten schijnen op het nieuwe ontwerp. Ik weet nog goed hoe het idee van degoednieuwskrant.nl drie jaar geleden werd geboren en we samen met Paul, mijn man,op nieuwsjaardag toostte op de lancering van dit plan. Paul stak zijn duim op, Martien bouwde de website, en ik zocht naar goed nieuws. Steeds meer mensen wisten de weg te vinden. Het is duidelijk: we hebben genoeg van de stemmingmakerij en richten onze aandacht liever op het positieve. Dat alleen al vind ik goed nieuws.

Wist je dat een derde van de Nederlandse bevolking het nieuws op radio of televisie regelmatig uitzet omdat de berichtgeving (veel) te negatief is? Dit blijkt uit een opinieonderzoek naar nieuwsbeleving van NIPO. Een ander opmerkelijk inzicht is dat meer dan de helft van de mensen zegt neerslachtig te worden van het nieuws. Dat lijkt me logisch. Feit is dat we het zo langzaamaan wel hebben gehad met alle rampenscenario’s. Velen doorzien het spel en richten de blik liever op al het moois dat de aarde wel degelijk te bieden heeft. Dat we snakken naar goed nieuws is duidelijk te merken aan de stijgende bezoekersaantallen.

Degoedenieuwskrant.nl is niet alleen een informatiebron. Behalve dat ik de website bijhoud, interview ik ook boeiende mensen en schrijf artikelen. Ik houd me verre van de commercie. Reclame en pop-ups houd ik liever buiten de deur, daar worden we al genoeg mee om de oren geslagen. Wil jij je toch profileren via degoednieuwskrant.nl dan is het mogelijk om voor een klein bedrag een agenda item te plaatsen. Dat is het enige. Een nieuwe website is, behalve de tijd die ik erin steek, een investering. Geld verdienen doe ik er niet mee en een hobby kan ik het ook niet noemen. Wat is dan de drive?

Het is een drang, een verlangen, dat mensen oog hebben voor hun eigen kracht en zich herinneren dat werkelijk alles mogelijk is. Dat is altijd mijn motivatie geweest, ook met het organiseren van lezingen. Voor mij staat kennis gelijk aan waarheid. Waarheid is voor mij liefde, want vreugde is waar je recht op hebt. Ik wil een glimlach bij je tevoorschijn toveren met nieuws waar je blij en bewuster van wordt. Okay, er is ook een pagina: ‘Achter het nieuws’, zodat we wél weten wat er gaande is en onze kop niet in het zand steken. Mensen ontwaken in rap tempo en realiseren zich dat het anders kan, anders moet. We verheffen ons naar een niveau van vreugde en blijdschap waar geen enkele stemmingmakerij ons nog uit kan krijgen. Wereldwijd grijpen mensen hun kansen nu het oude systeem zijn langste tijd heeft gehad. Een nieuwe wereld gloort aan de horizon met meer samenhorigheid en het besef van eenheid. Ik verzamel hoop zodat je het geloof in het goede nooit opgeeft en misschien ook op het idee komt een bijdrage te leveren in jouw omgeving. Geen enkele goede daad gaat in universum verloren.

Eigenlijk was ik tevreden met de oude website, maar toen die naar een andere server werd verplaatst en kuren vertoonde, heb ik Martien Kooy om hulp gevraagd. Alleen de mensen die me goed kennen weten hoe ik blij ik ben dat hij dit project op zich heeft genomen. Alle data moest overgeheveld worden en als er toch een nieuwe website komt dan heb ik nog wel een paar wensen. Als het om dit soort dingen gaat, is er niemand die me beter begrijpt dan Martien. Snel, efficiënt, en vakkundig als altijd, is de website nu al online te zien. Voor mij luidt dit een nieuwe periode in. Het is een volgende stap die de moeite van het nemen waard is. Als je het even niet zitten, behoefte hebt aan een positief geluid, jezelf wil optillen, klik dan op www.degoednieuwskrant.nl en weet dat er meer is dan het strijdtoneel waar jij je staande in moet zien te houden. Alleen het licht is werkelijk, dat is waar deze website over gaat. Laat je informeren en inspireren. En als je zelf nog een tip een interessante link hebt, schroom dan niet om contact op te nemen. Alle hulp is welkom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website is voor mij een wonder, want het straalt vrede uit. Vrede is de basis van degoednieuwskrant.nl. Vrede in ieders hart, dat is waar het omgaat. Vrede begint altijd bij jezelf.

Ik wens je veel lees en kijkplezier toe,

Lilian

Ben je ook toe aan een nieuwe website of een nieuwe look? IT expert Martien Kooy is breed georiënteerd in zowel grote als kleinere bedrijven en gespecialiseerd in de alternatieve sector en het onderwijs. Voor Yoomla websites, videoproducties en 3D animaties. MYPC: http://www.mypc-it.nl/

Top