Kijk jij met de ogen van Liefde?

liefdevolle ogenHoe je iets ervaart, is altijd aan jezelf. Je kunt misschien de gebeurtenis niet veranderen, maar wel de manier waarop je ernaar kijkt. Weet dat gebrek aan liefde verdwijnt als je liefde begint weg te geven. Als je een liefdevolle energietrilling hebt, trek je ook liefdevolle trillingen naar je toe.

 

 

Dit komt omdat gelijke trillingen elkaar aantrekken. Dus wat je uitstraalt, trek je aan. Vaak denk je dat de oorzaak van je angst, verdriet en boosheid buiten jezelf ligt, maar in werkelijkheid ligt het juist in jou. De uiterlijke omstandigheden raken alleen maar een gevoelige plek en maken de emotie wakker die eronder ligt. Deze omstandigheden zijn slechts een prikkel om datgene wat er al is te activeren. Maar het gaat niet zozeer om de situatie zelf, maar om hoe jij ermee omgaat. De situatie zelf is altijd helemaal neutraal. Jij geeft er een betekenis aan en kiest hierbij ook zelf je emoties. Bedenk dat alles waarop jij je concentreert groter wordt en dat er maar één iemand verantwoordelijk is voor jouw geluk en dat ben jezelf. Door je gedachten te veranderen, verander je ook je ervaringen.

Liefde is niet iets stoffelijks. Het bestaat alleen maar uit energie. Het is het gevoel dat je krijgt bij een bepaald persoon of in een bepaalde situatie of ruimte. Feitelijk heeft liefde niets te maken met de fysieke wereld, maar ze kan er wel in worden uitgedrukt. Liefde bevindt zich altijd in jezelf en kan dan ook nooit vernietigd worden. Wel kan liefde verborgen zijn voor onszelf en anderen. Het is belangrijk dat je eerst leert om van jezelf te houden en minder kritisch op jezelf te zijn. Jezelf niet afkeuren en jezelf accepteren zoals je bent. Probeer naar jezelf te kijken met de ogen van liefde, zonder oordelen. Mensen zijn vaak bang om de liefde toe te laten en om groots te stralen. Ze maken zichzelf vaak kleiner dan ze zijn. Dat is heel jammer.

Nieuwetijdskind.com-Eigenliefde - liefde

Vaak vinden we het moeilijk om dingen te zeggen of te doen omdat we bang zijn om afgewezen te worden. Maar als je echt van jezelf houdt, durf je jezelf ook volledig te laten zien. Je kunt dan je hart openen en hoeft jezelf niet meer te verstoppen. Je bent niet minder dan een ander. Durf gewoon jezelf te zijn en de dingen te zeggen die op je hart liggen. Als je helemaal in je kracht staat, maakt de reactie van de ander helemaal niets meer uit, want jij blijft dan toch in je kracht. Luister altijd naar je hart, want bij iedere keuze die je maakt weet je hart wat juist voor jou is.

Wees duidelijk in wat je wel en wat je niet wilt. Jij mag ook je eigen mening en gevoelens naar buiten brengen op een liefdevolle manier. En als iemand daar niet tegen kan dan is dat niet jouw probleem. Probeer zo veel mogelijk liefdevolle gedachten en gevoelens te hebben en laat de angst maar los. Heb vertrouwen en focus je op jezelf en niet op wat anderen doen. Jij doet jouw ding en de ander doet het zijne. Wees ook blij met het succes van een ander. Het gaat er juist om dat zo veel mogelijk licht en liefde op aarde wordt verspreid en dat doe je door elkaar te stimuleren en te ondersteunen en niet door jaloezie en elkaar naar beneden te halen. Je kunt het vergelijken met dat je op een ladder staat en omhoog klimt. Onder je is nog iemand aan het klimmen en in plaats van dat je diegene een trap geeft zodat hij onder je blijft of dat je harder gaat klimmen om zelf eerder boven te komen, geef je die ander een hand en help je hem omhoog. En misschien laat je hem zelfs wel op je schouders klimmen en geef je hem een duwtje naar een trede hoger. En dan zul je merken dat die ander ook weer zijn hand zal uitsteken om jou te helpen. En zo help je elkaar en dat is juist de bedoeling. Samenwerken en blij zijn voor een ander en elkaar helpen groeien. Dit gaat het beste als je zo veel mogelijk in liefde kunt zijn. Je steeds weer Her-Inneren dat je een liefdevolle ziel in een lichaam bent en die ander ook. Dat je hier samen bent om er iets moois van te maken en niet om elkaar tegen te werken.

liefde voor je kind

Heb vertrouwen dat er genoeg is voor iedereen! Het geluk van een ander kan alleen maar bijdragen aan jouw levensgeluk. Er is geen beperkte voorraad liefde, geluk en zegeningen in het Universum. Dus jouw kansen worden echt niet kleiner wanneer een ander iets moois overkomt. Geluk is eigenlijk niet afhankelijk van je omstandigheden. Sommige mensen hebben alle reden om gelukkig te zijn, maar zijn dat toch niet. En er zijn mensen die alle reden hebben om ongelukkig te zijn en die juist volmaakt gelukkig en tevreden zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is gewoon besluiten om gelukkig te zijn. Zo simpel is het echt. Kies je voor angst of kies je voor liefde?

Bron: nieuwetijdskinderen.com

 

www.zielsgelukkig.nu

Top