Zo maak je je dromen waar

Afdrukken

dromen1Tien kilo afvallen, je baan opzeggen en een wereldreis maken of eigenhandig de industrie op zijn kop zetten en de wereld verbeteren. Je weet precies wat je wil bereiken in het leven, alleen: hoe? Met deze vier stappen maak je je dromen waar.

 

 

 

Visualiseer

Doe net als topatleten, beroemdheden en ondernemers: visualiseer je droom. Belangrijk hierbij is dat je niet enkel het eindpunt voor ogen houdt. Beeld je ook de tegenslagen en valkuilen in die je onderweg kunt tegen komen. Zo laat je je niet ontmoedigen als het even moeilijk gaat én hou je je streefdoel voor ogen.

Research

Hoe kan je je droom bereiken? Wat heb je ervoor nodig? Als je bepaalde kennis of vaardigheden onder de knie moet hebben, ga dan op zoek naar een cursus. Bovendien moet je het wiel niet opnieuw uitvinden. Zoek dus mensen met ervaring die je raad kunnen geven en je kunnen steunen in het nastreven van je dromen.

Actie

Zit niet te wachten op een kans, maar creëer die zelf. Zorg dat je de juiste mensen kent, op de juiste plaatsen komt, wees niet vies van wat labeur en steek elke dag de handen uit de mouwen. Stilstaan is achteruitgaan, dus schiet in actie.

Netwerk

Omring jezelf met positieve, geëngageerde en slimme mensen die je aanmoedigen en stimuleren. En als je niet meteen mensen hebt waar je op kan rekenen, ga dan naar hen op zoek. Succes gaat hand in hand met een stevig netwerk uitbouwen.