Een nieuw begin met ho’oponopono

Afdrukken
kleuren hartIn de laatste maand van het vorige jaar leerde ik de helingsmethode ho'oponopono kennen. Meestal zoeken we naar oplossingen op het materiële vlak, maar er zijn aanwijzingen dat we beter naar het energetische niveau van onze werkelijkheid kunnen kijken. Uiteindelijk bestaat de realiteit uit energie of 'golven van potentiële mogelijkheden'. 

Om verbeteringen in je leven te ervaren, kun je contact maken met het energetisch veld van oneindige mogelijkheden. Maar hoe doe je dat?

Ho’oponopono is een eeuwenoud vergevings- en genezingsritueel uit Hawaï. Het is een  krachtige techniek om lichaam en geest te reinigen en allerlei problemen op te lossen. Ho’oponopono is een proces van loslaten van belemmerende patronen om de invloed van de universele energie toe te kunnen laten.
 
Ho’oponopono betekent 'dingen goed maken' of 'een fout of storing rechtzetten'. Dit doe je d.m.v. het opzeggen van 4 zinnetjes: -Ik hou van je -het spijt me -vergeef me alsjeblieft -dank je wel.
 
Ho'oponopono is ontzettend eenvoudig en dat is juist de kracht ervan.
 
Volgens de oude Hawaïianen komen al onze problemen voort uit gedachten die gekleurd zijn door pijnlijke herinneringen uit het verleden. Ho’oponopono biedt een manier om de energie van deze pijnlijke gedachten - die onbalans veroorzaken - los te laten.
J. van Rossum, Puur eten en leven/ Klarion, Ho'oponopono pingback
Ho’oponopono laat zien dat je een keuze hebt tussen ofwel: -jezelf zijn, vrijheid, ease, inspiratie, of: -chaos, problemen, dis-ease, garbage.We zijn vaak de gevangenen van ons eigen onderbewustzijn. De programma's van het onderbewuste beïnvloeden en bepalen het merendeel van ons denken en handelen en zitten ons daarmee continu in de weg. Het resultaat is: chaos, problemen, dis-ease, garbage.
 
De oplossing is te vinden in het vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door deze simpele zinnetjes te zeggen maak je contact met het bovenbewuste en worden de programma's die het onderbewuste domineren verwijderd. Je kunt eindelijk jezelf zijn, vrijheid ervaren en nieuwe inspiratie opdoen. Alles zal dan een stukje gemakkelijker gaan.
 
De vier simpele zinnetjes zijn de kern van het proces. Hiermee kan van alles gezuiverd worden. Je kunt de woorden in jezelf denken of zachtjes zeggen telkens als je bijvoorbeeld angst, verdriet, irritatie, schuld, schaamte, teleurstelling of boosheid ervaart. Je kunt ze gebruiken voor alle overtuigingen want overtuigingen gaan nooit uit zichzelf weg tenzij ze worden 'vrijgelaten'. Dit kan door ze liefde te sturen en ze te bedanken dat ze er waren zolang we ze nodig hadden.
 
Oude overtuigingen die steeds opnieuw 'afgespeeld' worden blokkeren onze verbinding met het Grote Geheel. Wanneer je je oude overtuigingen hebt geannuleerd, maak je de weg vrij voor het universum om je te kunnen geven wat je nodig hebt.
 
Bronnen
J. van Rossum, Puur eten en leven/ Klarion, Ho'oponopono Roeland de Looff, Dirah, Eenheid met het universum ervaren door ho'oponopono Theo Buijsrogge, Spiritueel Ondernemers Netwerk, Problemen oplossen met Ho'oponopono
Meer