Lezing over HOOGSENSITIVITEIT bij KINDEREN, 25 januari

kinderen meditatie1140Mogelijk heeft u al eens gehoord van hoogsensitieve kinderen, ook wel nieuwetijdskinderen genoemd. Deze kinderen zijn allereerst kind, maar tonen een hogere gevoeligheid voor waarheid, wijsheid, zelf bepaling, emoties, de natuur, voedsel, medicijnen en nog veel meer.

 

 

Veelal pikken zij gemakkelijk emoties van anderen op en brengen dat in hun gedrag tot uitdrukking(spiegel), wat vaak niet in dank wordt afgenomen. Opvallend zijn wijze en rake uitspraken voor hun leeftijd. Verschijnselen als adhd, dyslexie en autisme zijn ook verbonden aan deze hogere sensitiviteit. Het buitenzintuiglijk waarnemen, zoals aura’s, natuurwezens en overledenen valt eveneens onder deze hogere gevoeligheid.

Kortom er is sprake van een ander bewustzijn en gedrag dat volop zijn intrede doet, wereldwijd. Thuis, op school en in de hulpverlening treden regelmatig fricties op tussen deze kinderen en de opvoeders, hulpverleners vanwege de onbekendheid met dit fenomeen. Veel van deze kinderen voelen zich niet gehoord en begrepen. En dat is spijtig terwijl zij juist een ‘blijde’ boodschap te brengen hebben voor deze tijd.

De spreker Maurice Suijkerbuijk (oud-direkteur basisschool) zal op deze avond iets over de bedoeling van deze instroom van hooggevoeligheid aangeven. Tevens komen een aantal kenmerken en kwaliteiten van kinderen met verhoogde sensitiviteit aan bod. Ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden krijgen informatie over wat deze kinderen werkelijk nodig hebben, met handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit.

Donderdag 25 januari ’18 van 19h30 – 21h30

Het adres is Bibliotheek Gulpen-Wittem, Willem Vliegenstraat 4; de entree is €3,50 voor leden en €6,-- voor niet-leden. U kunt zich aanmelden bij de balie of via tel. 043 – 4576220 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bookmark and Share
Top